Senarai Penuh Iklan Jawatan Kosong Kerajaan & Swasta

JAWATAN KOSONG TERBUKA 2017

Jabatan Imigresen Malaysia (1,646 Kekosongan) – Terbuka 2017

Polis Diraja Malaysia (PDRM) – Terbuka 2017

Bomba dan Penyelamat Malaysia – Terbuka 2017

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) (438 Kekosongan) – Terbuka 2017

Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) – Terbuka 2017

Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) – Terbuka 2017

Astro Malaysia Holdings Berhad – Terbuka 2017

Machines – Terbuka 2017

Astro Malaysia Holdings Berhad – Terbuka 2017

Carian Anda :

  • kelulysan apa kah yg di perlukan oleh guru tadikah
  • jawatan kosong tetap
  • jawatan kosong syarikat swasta terkini february 2017 di perak kos kejuruteraan awam fresh graduate
  • Jawatan kosong pejabat daerah ranau
  • jawatan kosong lepasan diploma
  • jawatan kosong kerani sekolah lepasan dpm 2016
  • jawatan kosong detektif kerajaan
  • jawatan kosong dbkl pmr
  • jawatan di syarikat swasta
  • syarikat yang ada kerja kosong bidang elektrik

{ 148 comments… read them below or add one }

Abdullah Hatta Bin Khas April 22, 2015 at 3:29 am

Saya ingin mengisi kekosongan jawatan

Reply

shahreen April 29, 2015 at 4:16 pm

Nak mncari kerja maintanance facilities bangunan

Reply

badrul August 5, 2015 at 12:02 am

maintenance kawasan mana tu tuan? 0142428012

Reply

ammiiii August 24, 2015 at 11:09 am

maintenance kawasan melaka alor gajah

Reply

nor syuhada ridzuan May 20, 2015 at 7:48 pm

menengakkan keadilan

Reply

haslinda yaseri June 12, 2015 at 9:46 am

Sye selalu perasan iklan jwtn kosg mg byk.. hingga 10 000 jawatan yg disediakan dlm sektor kerajaan & swasta.. tpi mslhnye.. xprnh skli jwtn yg sye pohon tu dipanggil.. ke memang susah erk nak dpt panggilan.. tiap kli apply mst xde respon..

Reply

farid July 13, 2015 at 1:26 am

Anda dipelawa untuk mengisi kekosongan jawatan seperti berikut ;
▪ pembantu krew event (Rm1200+)
▪ krew pemasaran (Rm1400+)
▪ penyelia operasi (Rm1600+)
▪ pembantu pengurusan (Rm1800++)
Syarat kelayakan ;
* spm / diploma /ijazah
* umur 18 – 28 tahun
* keutamaan kepada warganegara
* pengalaman tidak diperlukan
Peluang yang akan menanti anda ;
*kenaikan gaji dan pangkat berdasarkan prestasi kerja
*bonus tahunan
*latihan insentif diberikan.

Jika anda berminat whatsapp/call 0132678434..

Reply

Sofea July 23, 2015 at 10:31 am

Ade lagi ke jawatan kosong itu????

Reply

farid July 31, 2015 at 3:27 pm

Untk jawatan diatas masih di buka

Reply

zack August 5, 2015 at 1:46 pm

area mne ni??penang da lubang x??

zack August 5, 2015 at 1:49 pm

area mne ni??penang da x??

Entahlah August 8, 2015 at 6:58 am

Crew event yg menipu tuh keh.
Hahah aku da penah kene
Crew event lah sgt.
Jgn dok menipu org.
Tak baik.
Nasihat aku utk org rmai jika tahu company apa selelidik company.
Google dlu sblm di interview..
Contoh google ” company xyz menipu”
Taip cm gini mesti dpat byak maklumat.
Selamat mencuba

Zikri alias February 29, 2016 at 7:31 am

spm cm sy boleh k pnglaman bekerja mngajar skolah tahfiz jer slama 4 tahun
tpi company di mna

Nuralya Sajali September 12, 2015 at 2:26 pm

Jawatan untuk krew pemasaran masih ada ke?

Reply

Hamba Allah September 16, 2015 at 9:53 am

Company apa? ka xdak nama? gila apa iklan xletak nama company?? gila?

Reply

iqa October 14, 2015 at 4:37 pm

Ada lagi tak yang kosong

Reply

Syuk April 25, 2016 at 2:51 pm

Crew event pemasaran tu penipu besar, tak caya google la

Reply

Pn Zurilaili Ishak August 20, 2015 at 5:54 pm

Salam. Kami memerlukan pekerja dibahagian pengendalian Makanan Halal Sushi. Mohon sekiranya ada yg sudi utk bekerja, sms nama dan no telefon utk Interview Segera.

Kemasukan Segera!
– Pulau Pinang (2 kekosongan)
– Pulau Pinang Sbrg (2 kekosongan)
– Kulim (2 kekosongan)
– Ara Damansara(2 kekosongan)
– Jenjarum(2 kekosongan)
– Rawang (2 kekosongan)
– Melaka (2 kekosongan)

Syarat kemasukan
1. Warganegara Malaysia.
2. Islam
3. Berumur 18thn keatas.
4. Sekurang2nya lulus SPM atau memiliki Sijil Seni Kulinari, Pengurusan Perkhidmatan Makanan&Restoran serta Pengurusan Pemasaran. (jika tiada, latihan akan diberi)
5. Pemohon yang bengalaman di dalam penyediaan Sushi digalakan utk memohon.
6. Status Pekerjaan : Tetap/Kontrak/Separuh Masa.
Sila tinggalkan Nama; No. Tel; ke : 0122860304 untuk penetapan tarikh dan masa Interview.
Terima Kasih.

Reply

kalindahwati binti nainin June 12, 2015 at 7:32 pm

sa ingin memohon jawatan sebagai guru tadika/pembantu d kawasan kundasang ranau..watsapp d 0198816389..

Reply

johananania June 21, 2015 at 11:35 am

jawatan kosong perlis paling susah huhuhu

Reply

grace July 1, 2015 at 12:11 am

saya ingin menjadi seowg pelakon ataupun artis
… adakah jawatan kosong pelakon and artis

Reply

Hamba Allah September 16, 2015 at 9:55 am

Try masuk AF.

Reply

have October 31, 2015 at 6:11 am

hahaha.. mcm ne pon ade..

Reply

Mohd Fadhli July 7, 2015 at 11:12 am

Salam sejahtera.
Saya memohon jawatan kosong di tempat Tuan/Puan
Berikut butiran saya.

Nama : Mohd Fadhli Bin Alimin
Alamat Bil : No 29 kampung Air Hitam, 36030 Teluk Intan Perak.
Umur : 28tahun bujang
Warganegara : warganegara Malaysia
Lesen memandu : B2, D, H, GDL3’500KG
No. Telefon :016-5494791
kemasukan : Segera.
Kelulusan :spm 2004, sijil kemahiran Malaysia (SKM) Di dalam jurusan mekanikal teknologi elektronik audio dan video tahap satu dan dua.

Pengalaman: menjadi juru teknik membaiki radio, televisyen, menjual barang elektronik. Menjadi kerani mengeluarkan bil kepada pelanggan. Memandu lori 3’500kg

Reply

ahmad naimi July 28, 2015 at 11:38 am

nama:ahmad naimi bin azman
alamat:54-05-09 flat sri sabah 3Ajalan cheras 56100 kuala lumpur
umur:22 tahun
warganegara:malaysia
lesen memandu:B2
no tel:01133499907
kemasukan:segera
kelulusan:spm 2010 sijil kemahiran srt di dalam jurusan wiring,papan tanda perspek

pengalaman:berkerja sebagai tecnition di kedai wiring lampu

Reply

have October 31, 2015 at 6:14 am

mati2x aku google translate apa tu tecnition hahaha.. baik kau tulis teknesen lagi senang hahaha..

Reply

NORAZLIN BT ALI August 6, 2015 at 8:06 am

jawatan kosong

Reply

NOR AMIRA BT MOHD ZAMRI August 6, 2015 at 9:34 am

Mohon diberitahu jika Ada jawatan kosong do Perak…
Pengalaman Selama 4 tahun sebagai Kerani…
*purchasing dept
*stock control
*data entry Dan lain2.

Reply

admin August 6, 2015 at 9:41 am

Biasakan diri untuk melayari laman web ini untuk mendapatkan info dan iklan jawatan kosong terbaru setiap hari. Terima kasih.

Reply

SHAKIRA IZANI BINTI CHE ALIAS August 8, 2015 at 12:37 am

Saya shakira
Saya ingin menjadi polis ada tak jawatan untuk saya yang lepasan pmR ja..

Reply

MOHAMAD RIZAL August 12, 2015 at 6:53 pm

Assalamu’alaikum dan salam sejahtera, sy ingin mencari pekerjaan area Kluang johor,,,jika ada mohon bantuan email pd sy..

m.rizal.yusof@gmail.com

or wassap

0133515327

kerjasama anda amat sy hargai..

Reply

Halimyahya August 18, 2015 at 3:08 am

Financial advisor diperlukan di prubsn takaful berhad
Region: Kuala Lumpur

Name: ssg8w6
Email: abdulhalimprubsn@gmail.com
Phone number: 0139775950

Category: Jobs, I’m an Employer

Subject: Executive Takaful Consultant

Company/Business Desc: finance/takaful/insurance
Company/Business Name: prudential bsn takaful
Company/Business Size: 20-50 employees
Contract Type: Full-time
Application Deadline: 31 maj 2015
Experience Level: < 1 year
Job Categories: Sales | Bank/Finance/Insurance | Medical/Health
Job Summary: Sertai satu kerjaya yang membolehkan anda menilai diri anda.Pendapatan sampingan atau tetap,biar kami di Prubsn Takaful tunjukkan caranya. Walau bagaimanapun, anda sendiri yang harus menempuhi jalan tersebut. Ini kerana hanya anda yang boleh mengukur kemampuan diri anda sendiri.
Job Type: Executive
Salary: 3500 RM
Email Address to Receive Resumes: abdulhalim@prubsnadvisor.com.my
Area: Wangsa Maju
Website: http://www.halimagency.com.my

Text:
Kelebihan:
1)Komisen tinggi selama 6 tahun,oversea
trip(paris,london,croatia,Italy,switzerland) dan insentif bulanan seperti
contest dll.
2)Berpeluang memiliki agensi sendiri
3)Pendapatan tanpa had dan boleh diwarisi
4)Masa bekerja fleksible
5)Insentif bulanan untuk yang layak

Kelayakan
1)Berumur 25 tahun ke atas
2)Berperwatakan menarik,jujur amanah dan
memiliki keazaman tinggi untuk berjaya
3)Pemegang degree & diploma digalakkan
memohon.Minimum SPM 5 kredit.Latihan
disediakan.

Walk in interview akan dijalankan
setiap hari bekerja pada jam 10am-12pm dan dari
jam 3pm-5pm.Sabtu dan Ahad 12pm-3pm.
___________________________________________

Berminat sms/whatapps/call 013 977 5950(Abdul Halim)
atau email resume ke: halimyahya1785@gmail.com
___________________________________________

Salary: RM 3 500 per month

Reply

augustine brain March 15, 2016 at 11:43 pm

ade kerja kosong boleh saya memohon nak jadi polis

Reply

Hairul haidie August 20, 2015 at 4:22 am

0178794351

Reply

Pn Zurilaili Ishak August 20, 2015 at 5:53 pm

Salam. Kami memerlukan pekerja dibahagian pengendalian Makanan Halal Sushi. Mohon sekiranya ada yg sudi utk bekerja, sms nama dan no telefon utk Interview Segera.

Kemasukan Segera!
– Pulau Pinang (2 kekosongan)
– Pulau Pinang Sbrg (2 kekosongan)
– Kulim (2 kekosongan)
– Ara Damansara(2 kekosongan)
– Jenjarum(2 kekosongan)
– Rawang (2 kekosongan)
– Melaka (2 kekosongan)

Syarat kemasukan
1. Warganegara Malaysia.
2. Islam
3. Berumur 18thn keatas.
4. Sekurang2nya lulus SPM atau memiliki Sijil Seni Kulinari, Pengurusan Perkhidmatan Makanan&Restoran serta Pengurusan Pemasaran. (jika tiada, latihan akan diberi)
5. Pemohon yang bengalaman di dalam penyediaan Sushi digalakan utk memohon.
6. Status Pekerjaan : Tetap/Kontrak/Separuh Masa.
Sila tinggalkan Nama; No. Tel; ke : 0122860304 untuk penetapan tarikh dan masa Interview.
Terima Kasih.

Reply

Nuralya Sajali September 12, 2015 at 2:22 pm

As salam Puan… Boleh saya tahu dimana lokasi Makanan Halal Sushi di Melaka?

Reply

erni yusnita August 21, 2015 at 7:19 pm

saya mncari pekerjaan dlm sektor kerajaan….sudah byak kali isi spa…tp x dipanggil…sijil spm….pengalaman kerja qc,qa,kerani data….berharap sgt dpt krja…tinggal di daerah kuala langat selangor…hrp email la klau ade kekosongan jwtn

Reply

elyrosli March 22, 2016 at 10:37 pm

Peluang pekerjaan di RMS MANAGEMENT SOLUTION sebagai HR executive
– Kelayakan : SPM 5 kredit keatas (dengan 3 tahun pengalaman) atau lepasan diploma/degree
– Gaji basic : 2000
– Umur : 22 – 35 tahun
– Lokasi : bandar baru bukit raja – Benefit : medical card, insentif dan bonus
– Training disediakan…

Jika berminat boleh hantar resume di rmsmanagementsolution2908.gmail.com atau whatapp/sms/call 0133211103

Reply

hamira hurairi August 26, 2015 at 11:24 pm

ade jawatan kosong sbg guru tadika ..?

Reply

Elden Sarinana August 28, 2015 at 10:01 pm

Peluang pekerjaan dibuka dikalangan Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun dan ke atas untuk mengisi kekosongan jawatan Majlis Peperiksaan Malaysia.

Reply

NUR HAZIQA BINTI WAGIMAN September 15, 2015 at 5:16 pm

salam,macam mana nak apply?

Reply

Sephia Jamaludin September 28, 2015 at 3:49 am

As salam..maaf sy pun nk brtanya masih boleh lagi ke apply?

Reply

vianneo September 1, 2015 at 12:28 pm

saya mencari pekerjaan yang bersesuaian dengan diploma saya iaitu diploma in cargo survey… saya fresh graduate..

Reply

Residensi Bistaria September 6, 2015 at 3:31 pm

IKLAN PEKERJAAN DI PANGSAPURI RESIDENSI BISTARIA
1. Supervisor Keselamatan dan Kebersihan( SKK)
Taraf Jawatan : Kontrak 2 tahun
Gari Permulaan : RM1600 + ELAUN KERJA MALAM
Kekosongan : Seorang ( 1 )
Tarikh Tutup: 30 hb September 2015

Reply

nurainni sapar September 20, 2015 at 4:15 pm

salam mcmna nk apply eh ..hrp dpt mementu saya .0173101207 aini

Reply

Afa September 7, 2015 at 8:28 pm

Ada kerja kosong tak dalam bidang elektrik? Saya ada kelulusan elektrik skm1,skm2,skm3 dan juga diploma teknologi elektrik.. saya duduk di kawasan kajang selangor.. sekiranya ada hubungi saya di 0108901876 ye. 🙁

Reply

Afiq Halim September 9, 2015 at 7:02 pm

IKLAN JAWATAN KOSONG

Jawatan: SETIAUSAHA KERJA

Sebuah syarikat pelaburan memerlukan beberapa orang Setiausaha Kerja untuk membantu syarikat mengendalikan urusan pelaburannya di Malaysia dan di luar negara.

Calon hendaklah terdiri dari rakyat Malaysia yang berumur tidak melebihi 30 tahun. Mempunyai disiplin dan keyakinan diri yang tinggi. Kelulusan minima ialah SPM. Calon-calon yang mempunyai kelulusan akademik yang lebih tinggi adalah amat dialu-alukan.

Calon mestilah fasih bertutur, membaca dan menulis di dalam:
(1). Bahasa Mandarin + Bahasa Bahasa Inggeris.
(2) Bahasa Mandarin + Bahasa Melayu
(3). Bahasa Mandarin, Bahasa Inggeris + Bahasa Melayu.

Pendapatan yang ditawarkan bergantung kepada kelulusan akademik, kemahiran, pengalaman dan personaliti diri.

Jika anda menepati syarat-syarat, ingin maju di dalam kerjaya dan sukakan cabaran; jawatan ini adalah untuk anda

Hantarkan resume anda yang lengkap ke:
Pengurus Besar

Calon-calon yang layak akan kami hubungi untuk temuduga.

Reply

Afiq Halim September 9, 2015 at 7:03 pm

Hantarkan resume ke:- 321solution.my@gmail.com

Reply

adiba September 11, 2015 at 12:53 pm

IKLAN JAWATAN KOSONG

Kami dari syarIkat transferceutical bertaraf antarabangsa yang berpusat di Petaling Jaya sedang mencari calon-calon untuk berkhidmat secara ‘part-time’ bersama kami.
Mestilah berumur di antara 20- 35 . Bagi calon yang telah melepasi had umur juga boleh mencuba untuk memohon kerana kami akan menilai jika calon adalah berkelayakan dari sudut yang lain.
Tidak perlu menjual produk.
Penerangan dan latihan akan diberikan kepada calon yang melepasi proses temuduga.
Sila emailkan permohonan anda kepada adibahb@yahoo.com bertajuk “Permohonan Kerja ” atau boleh whatsapp 012-6860064 untuk menetapkan tarikh temujanji bersama kami.

Reply

Siti aisyah binti aziman September 11, 2015 at 2:33 pm

Macam mne saya ingin daftar jawatan kosong

Reply

Michelle September 15, 2015 at 8:35 am

Pembantu kedai telefon diperlukan di danga city mall
Pengalaman tidak diperlukan
Full time/part time
11.30 pagi -10 malam
Kemasukan segera
Sila hubungi
0147747125
0108839005

Reply

NUR HAZIQA BINTI WAGIMAN September 15, 2015 at 5:15 pm

Saya ingin mencari pekerjaan dalam sector kerajaan .
Saya ingin menjadi cikgu dalam bidang prinsip perakaunan.
Jika ada kekosongan dalam jawatan berkenaan , boleh hubungi saya 012-9496190 atau emel saya lunabiee00@gmail.com untuk perkara selanjutnya.
Saya menetap di Johor Bahru .
Fresh graduate dalam bidang Perakaunan (Diploma)
Pernah Praktikal di Jabatan Kastam Diraja Malaysia sebagai Penolong Akaun
Pernah bekerja di Kedai Perhiasan Indah sebagai promoter selama 6 bulan dan di Regency Specialist Hospital sebagai Credit Control Assistant selama 5 bulan

Reply

shahira binti abdul rahman September 16, 2015 at 11:18 am

memohon jawatan polis ofis

Reply

wan nur mas idayu bt mat dawood September 21, 2015 at 2:36 pm

Assalam..saya mencari kerja yang berkaitan makmal perubatan..saya harap pihak tuan/puan dapat membantu.!!

Reply

Wan mohd zulfitri October 1, 2015 at 1:09 am

Memohon jawatan kosong di perlis…mengharap jasa baik tuan2 dan puan2…

Reply

Cahaya qaseh October 5, 2015 at 12:18 pm

Sy mencari kerja sbg guru tadika or pengasuh area kedah..
umur:20 tahun
warganegara:malaysia
no tel:0175260007
Kelulusan: SPM 2012 / baru habis belajar in diploma pendidikan awal kanak kanak

Pengalaman: bekerja sbg guru tadika/taska di terengganu

Reply

zairi a/l ari October 5, 2015 at 10:14 pm

Saya ingin mencari perkerjaan polis bantuan di kawasan mana ada kekosongan ye…boleh hubungi saya di nombor ini 012499 2135

Reply

Norhanim Rafaai October 6, 2015 at 3:35 pm

Assalamualaikum… Saya nak cari tmpt praktikal, ade x yg ambil? Sy student kolej uniti belajar dlm bidang sains komputer… jika ada, tlg email di hanim.batish94@gmai.com atau whtsapp 01114800257… ASAP sblm hjung bln

Reply

Norhanim Rafaai October 6, 2015 at 3:38 pm
Davis Victor October 7, 2015 at 1:13 pm

Hi..sy mencari krja sbg welder…sy ada sijil kemahiran malaysia tahap 1 dn tahap 2 bdg jurukimpal arka logam berperisai(keluli karbon @ keluli tahan karat)..dn sy ada jg lesan welder dri TWI CERTIFICATION LYD…3PLATE SMAW AND 6GPIPE SMAW…CIDM…pengalaman 2 thn bekrja…umar21 tahun…hubungi sy di nombor 0138895332…

Reply

long Azlan October 10, 2015 at 1:09 pm

assalamualaikum.. Saya ingin mencari pekerjaaan polis bantuan terutama area johor.Mempunyai pengalaman sebagai sukarelawan polis. (PVR) sila hubungi saya di no 0145222608. TQ

Reply

akhimz pancengan October 12, 2015 at 2:32 pm

As’salamualaikum,.
sya teringin sngat jdi cikgu taska tapi,sya cuma ada SPM shja,.klu ada krja kosong cikgu taska
-whtsapp sya ya =0198236174
-area ranau sabah,malaysia.
-umur 22 thun

Reply

iqa October 14, 2015 at 4:43 pm

Keje kosong bg thap sijil spm shj..kalau bole kerajaan la. Area kL.
cuba nasib saje.
aziqah91@gmail.com
0172022047
Terima kasih

Reply

Agensirose November 16, 2015 at 8:41 pm

Jawatan Kerani diperlukan segera di Shah Alam.
Sekiranya berminat boleh email atau call utk temuduga

Reply

sitizainun October 15, 2015 at 4:45 pm

assalammuailaikm..saya mencari kerja kosong kerani..tapi saya tahp sijil spm,sijil computer saya ada..saya memerlukan kerja kerani di area kota kinabalu..no hp 0168373728

Reply

SITI NASRAH ZAKARIA October 16, 2015 at 6:55 am

Assalam…. saya Siti, amat berminat utk bekerja di dlm KKM, di mana2 bahagian sekalipun dlm kkm… kelulusan saya adalah spm…. di harapkan permohonan saya dpt dipertimbangkan..

Reply

tok gawo October 20, 2015 at 11:37 pm

assalamualaikum..saya Tok..

Reply

Adiey October 25, 2015 at 10:56 am

Saya mencari kerja kosong area Utara,
Ini antara ciri2 saya,
– Mempunyai Kelulusan Dip. Akauntansi
– Mahir pelbagai sistem perakaunan; SLQ, UBS, GFMAS
– Mempunyai pengalaman kerja swasta dan kerajaan
– Mampu belajar sesuatu yg baru dgn cepat.

013-4621262/call or wsap/ adimukmin4@gmail.com

Reply

M.Anuar bin Ismail October 27, 2015 at 9:59 am

Mencari pekerjaan dalam bidang Teknikal Document Controller. Mempunyai pengalaman lebih 20 tahun dlm bidang Construction dan Consultant.Mahir dlm Autocad & Microsoft Project.

Reply

Nik Fitri October 28, 2015 at 11:22 am

Tuan pUan sy tmgah mencari Pekerjaan Polis dan anggota bomba,, sekiranya ada temuduga sila wassap sahaja dekat saya.. nik 0109128257… bantuan anda amat sy hargai..

Reply

Nurul Afiza November 3, 2015 at 10:27 pm

Saya nak tanya,ade x kerja kosong kerani makmal sekolah dekat pahang?

Reply

nurhayati bt rukeman November 9, 2015 at 5:10 pm

Ada kerja kosong tak .??? Bhgian apa2 pun tak kisah

Reply

admin November 9, 2015 at 6:17 pm

banyak jawatan kosong dalam portal ni.

Reply

Agensirose November 16, 2015 at 8:45 pm

Ada jawatan kerani di perlukan segera di Shah Alam.
Gaji gaji minima rm1000 dan boleh dirundingkan dengan kemahiran yang ada.
Mesti mempunyai kenderaan sendiri seperti motor/kereta
jika berminat boleh call 0196669101 or email agensirose@hotmail.com

Reply

elyrosli March 22, 2016 at 10:42 pm

Peluang pekerjaan di RMS MANAGEMENT SOLUTION sebagai HR executive
– Kelayakan : SPM 5 kredit keatas (dengan 3 tahun pengalaman) atau lepasan diploma/degree
– Gaji basic : 2000
– Umur : 22 – 35 tahun
– Lokasi : bandar baru bukit raja – Benefit : medical card, insentif dan bonus
– Training disediakan…

Jika berminat boleh hantar resume di rmsmanagementsolution2908.gmail.com atau whatapp/sms/call 0133211103

Reply

Siti aishah November 12, 2015 at 5:16 pm

Sye ingin mencri kerje kerani area KL sye dok kg pandan

Reply

Siti aishah November 12, 2015 at 7:35 pm

Whatsapp sye 019 2196593 sye ingin berkerje sebgai kerani berdektn dgn lrt pudu duduk kg pndan

Reply

ida November 14, 2015 at 8:08 pm

Pelayan diperlukan
– perempuan
– warganegara
– makan dan tempat
tinggal disediakan
area Pekan Nabalu.

Reply

admin November 14, 2015 at 8:10 pm

Sila layari http://www.jawatan.biz/pengiklanan-murah/ untuk mendapatkan iklan premium yang kami tawarkan.

Reply

Lee November 18, 2015 at 8:34 am

salam saya hanya sekolah tamat tingkatan 3 sahaja . 1999. saya ingin bekerja di sekitar sentul KL atau di berdekatan LRT stesyen .. saya tinggal di ampang selangor. 01 1234 32 884.

Reply

Lee November 18, 2015 at 8:37 am

pengalaman bekerja … HD house detektif shooping mall ….

Reply

Lee November 18, 2015 at 8:50 am

pengalaman kedua : saya anggota RELA Berpangkat Kopral

Reply

syafiq November 25, 2015 at 8:35 pm

Mencari kerja kelulusan stkat pmr shja..pengalaman krja lbih kepada sektor kontraktor…spe2 ade lubang krja skitar kuala langat dn brdkatan bole gtau sye d whtsp 0173484708

Reply

ahmad syafiq November 27, 2015 at 2:24 am

salam.saya sedang mencari kerja bahahian office..tapi saya tiada pengalaman bekerja di office..sangup belajar kalau di tunjuk ajar..saya ada dimlopa dalam bidang hotel mangment mencari sekitar kl..kalau ada boleh hubungi saya 0137789244 atau boleh email saya syafia7789@gmail.com

Reply

yaya November 27, 2015 at 8:41 pm

saya mencari pekerjaan di sekitar pulau pinang jika ad email sy
farishlieya@gmail.com
01125667511

Reply

FAHMI December 3, 2015 at 8:11 am

saya mencari kerja polis bantuan bank di sekitar pontian . sesiapa yang perrlukan perkhidmatan saya sila hubungi 0192348620

Reply

fatimah December 15, 2015 at 2:37 am

Saya nak cari kerja.. Saya ada sijil awam pembinaan. Ada tak jawatan kosong dengan kelayakkan saya ini?
Wasap +60177157241

Reply

krunsick December 17, 2015 at 5:33 pm

* Degree in Electrical Eng. Design and studies of elect, telephone, ict, elv, scada and building automation system.

* Required skill(s): AutoCad & Microsoft Office

* Required language(s): Bahasa Malaysia, English

* At least 2 year(s) of working experience in the related field is required for this position.

* Preferably Senior Executives specializing in Engineering – Electrical.

* Background from M & E Consultancy practice and AutoCad knowledge will be advantageous

* Good interpersonal and communication skills.

* Possess analytical abilities, able to work well in a team and proactive

* Ability to handle projects independently.

* Full-Time position(s) available.

* Please send your resume to : krunsick@gmail.com

Reply

krunsick December 17, 2015 at 5:34 pm

* We are looking for an Electrical Engineer with 2 – 5 years experience (Prefer Chinese).

* Office In Bukit Mertajam, Penang.

* Degree in Electrical Eng. Design and studies of elect, telephone, ict, elv, scada and building automation system.

* Required skill(s): AutoCad & Microsoft Office

* Required language(s): Bahasa Malaysia, English

* At least 2 year(s) of working experience in the related field is required for this position.

* Preferably Senior Executives specializing in Engineering – Electrical.

* Background from M & E Consultancy practice and AutoCad knowledge will be advantageous

* Good interpersonal and communication skills.

* Possess analytical abilities, able to work well in a team and proactive

* Ability to handle projects independently.

* Full-Time position(s) available.

* Please send your resume to : krunsick@gmail.com

Reply

Zat December 22, 2015 at 4:41 pm

Penjahit pakaian diperlukan. Area KL. Sila hubungi 011-11989066. Terima Kasih.

Reply

norhazwanie December 23, 2015 at 3:33 pm

Hai.
Saya mencari jawatan kosong sebagai guru taska/tabika sementara tunggu grad pada bulan 8 dalm diploma civil engineering.
Area perlis / kedah.

Reply

SafuraKz December 27, 2015 at 1:46 pm

FT Customer Service (Call Centre)
Location: Wisma Dominos,Shah Alam, Glenmarie

Salary: RM1800-RM2300 (Based on experience)
1 year contract position (Renewable)

Working hours:
1. 9:45am-9:45pm (3hour break)
2. 12:00pm-12:00am (3 hours break)
3. 2 days off

Job task:
1. Handle complaints related to service and product
2. Assist customer on weekend and public holiday
3. End of day reporting

Requirements:
1. Able to speak fluent in English and Malay
2. Able to work on weekend and public holiday
3. Fresh graduates are welcome to apply
4. Able to start immediately/1 week notice
5. Have own transport

If interested, please drop us an email your resume to:
nor.safura@dominos.com.my

Reply

Akun tapuh January 3, 2016 at 7:45 pm

Mencari kj dlm bidang posmen berminat sgt ada lesen Bfull sila email dan wtsap sya anytime blh kj

Reply

nizam September 19, 2016 at 4:32 pm

sya ingin mncri pekejaam posmen kalau boleh area johor,lau ade wssp sy,,0196779418

Reply

putera harraz January 5, 2016 at 3:25 pm

Sy nk cri kerja swasta dlm bidang perindustrian..perkilangn(palm oil mill)..penglamn kerja 4 tahun 5 bulan..help me..

Reply

nizam September 19, 2016 at 4:29 pm

mcm mane sy ingin memohon jawatan posmen itu..sy berminat sgt
wssp sy..0196779418

Reply

farrah anita January 7, 2016 at 12:51 pm

saya ingin bertanya… bagaimana hendak memohon jawatan di atas??

Reply

Calbrian January 11, 2016 at 1:39 pm

Saya fresh graduate degree kejuruteraan elektrik dan electronik,Mencari kerja di kawasan KK, Sabah dan bersesuaian dengan kemahiran saya untuk mencari pengalaman. Saya tidak kisah sekiranya BERLAINAN BIDANG. Akan tetapi, saya tidak mempunyai lesen dan kenderaan sendiri. Kalau ada kerja kosong boleh emaikan di carlbrayn@gmail.com

Reply

RAMESH JAYARAJU January 11, 2016 at 3:02 pm

salam.saya sedang mencari kerja bahahian plumber.saya ada pengalaman bekerja di KLIA 3tahun…saya ada sijil MLVK mencari sekitar sepang,putrajaya kalau ada boleh hubungi saya 016 6354232 atau boleh whatsapp

Reply

siti nurfazlin binti matnor January 12, 2016 at 10:20 am

Assalamualaikum saya fazlin berusia 18 tahun akan datang ke temu duga pada bulan mac .. kerana sekarang saya sedang menanti keputusan spm pada 03.03.2016..
so apabila sya datang ke temuduga tersebut saya berharap agar saya di terima .. sekian terima kasih..

Reply

siti nurfazlin binti matnor January 12, 2016 at 10:22 am

saya juga sedang mencari pekerjaan yang berkaitan dengan kerajaan .. kerana hidup akan lebih terjamin.. sekian .

Reply

siti nurfazlin binti matnor January 12, 2016 at 10:23 am

0128599021

Reply

HELMI January 18, 2016 at 2:04 pm

saya ada kelulusan spm, pengalaman qc, junior technican, dan pengawal keselamatan. juga berminat dalam lukisan kartun. jika ada kekosongan area s.buloh atau sekitar, whatsapp saya 0193465704

Reply

Siti Amirah Binti Ali January 22, 2016 at 3:24 pm

Assalamualaikum.. saya nak mencari kerja bahagian sabah. Ada tak ?

Reply

ABDUL RAHIM January 24, 2016 at 2:52 am

Fresh graduate bachelor degree in business administration.
Sedang mencari pekerjaan disekitar pekan dan kuantan pahang..
Sebarang info boleh terus inform sy.

Phone no : 0129373086
Email : rahim233207@gmail.com

Terima kasih atas kerjasama kalian semua.

Reply

wannorsazwani binti wan mohd alwi January 26, 2016 at 2:56 pm

Name:wannorsazwani binti wan mohd alwi
Tempat lahir:hospital raub,pahang
Tempat tinggal:rompin,pahang
Umur:18
Status:berkhawin
Kelulusan:pmr2a3b3c
Kemahiran basaha:bahasa melayu
Kemahiran it:sedikit mahir
Sukan lasak:trekking
Kemahiran dalam bindang perkerjaan:boleh melakukan apa 2 saja perkerjaan(diminta diberikan tunjuk ajar)
Sikap:peramah,suka membantu dan suka belajar perkara baru ,suka melakukan tugas berat
Pengalaman:pernah berkerja sebaga pembantu rumah,pembantu caffe
Sebab dan kenapa ingin berkerja: membantu menambah kan pendapatan keluarga
No telefon:0177090570

Reply

MOHD YUSRI BIN EBON January 26, 2016 at 3:33 pm

Assalamualaikum n salam sejahtera,saya ingin memohon dan ingin bekerja utk membantu orang tua saya dan diri saya sendiri,sila hubungngi saya 01131871443

Reply

elyrosli March 22, 2016 at 10:46 pm

Peluang pekerjaan di RMS MANAGEMENT SOLUTION sebagai HR executive
– Kelayakan : SPM 5 kredit keatas (dengan 3 tahun pengalaman) atau lepasan diploma/degree
– Gaji basic : 2000
– Umur : 22 – 35 tahun
– Lokasi : bandar baru bukit raja – Benefit : medical card, insentif dan bonus
– Training disediakan…

Jika berminat boleh hantar resume di rmsmanagementsolution2908.gmail.com atau whatapp/sms/call 0133211103

Reply

izzuddin February 10, 2016 at 4:42 am

assalamualaikum sya sdg mencari kerja disekitar area seri kembangan…jika ada kerja kosong mohon wassap@call sya di 0149264199

Reply

amiruddin bin mohamed zakki February 21, 2016 at 8:43 pm

Assalamualaikum saya amiruddin saya lepasan sijil kemahiran malaysia tahap 3 dari ikbn hulu langat.sekiranya tuan puan berminat menawarkan saya kerja saya akan memberikan komitmen sepenuhnya.ni email saya amirkbc@gmail.com dan nombor telefon saya 0145478744

Reply

JULITA BINTI HILARY February 22, 2016 at 3:50 pm

Saya ingin mencari KERJA KERAJAAN sebagai pembantu PRA SEKOLAH DIKAWSAN SARAWAK KHUSUSNYA KAWASAN SIBU.SAYA MEMPUNYAI KELULUSAN SPM.JIKA ADA KERJA KOSONG MOHON HUBUNGI SAYA 0135617222

Reply

Siti subha binti sulaiman February 22, 2016 at 4:22 pm

Ingin berkerja untuk membantu keluarga dan diri sendiri. Mencari kerja di kawasan Kulim. Memandangkan kedua orang tua tidak berapa sihat. Berkelulusan diploma dalam pergurusan. Tetapi tidak memilih perkerjaan. Jika ada kerja kosong hubungi saya di talian bimbit 014-269 7118

Reply

elyrosli March 22, 2016 at 10:31 pm

Peluang pekerjaan di RMS MANAGEMENT SOLUTION sebagai HR executive
– Kelayakan : SPM 5 kredit keatas (dengan 3 tahun pengalaman) atau lepasan diploma/degree
– Gaji basic : 2000
– Umur : 22 – 35 tahun
– Lokasi : bandar baru bukit raja – Benefit : medical card, insentif dan bonus
– Training disediakan…

Jika berminat boleh hantar resume di rmsmanagementsolution2908.gmail.com atau whatapp/sms/call 0133211103

Reply

siti nur damia' binti ramlee February 23, 2016 at 12:29 am

Saya mencari kekosongn kerja bahagian makmal perubatan .

Reply

siti nur damia' binti ramlee February 23, 2016 at 12:34 am

Saya mencari kekosongn kerja bhgian makmal perubtn . Jdi ad kekosongn bole hubungi sy di talian : 0104310189

Reply

Siti February 25, 2016 at 5:29 pm

kelayakan: diploma perakaunan. mencari kerja tetap area kuala terengganu. Ada pengalaman kerja. contact no: 014-5150430

Reply

jamirsah bin kadir February 27, 2016 at 12:07 pm

mencari kerja sebagai pemandu.
lesen D dan E GDL.kawasan sandakan sahaja.

Reply

jamirsah bin kadir February 27, 2016 at 12:15 pm

saya mencari kerja sebagai pemandu dikawasan sandakan.
lesen D E full gdl.kalau ada tolong telefon saya..014942 7860.terima kasih.

Reply

elyrosli March 22, 2016 at 10:22 pm

Peluang pekerjaan di RMS MANAGEMENT SOLUTION sebagai HR executive
– Kelayakan : SPM 5 kredit keatas (dengan 3 tahun pengalaman) atau lepasan diploma/degree
– Gaji basic : 2000
– Umur : 22 – 35 tahun
– Lokasi : bandar baru bukit raja – Benefit : medical card, insentif dan bonus
– Training disediakan…

Jika berminat boleh hantar resume di rmsmanagementsolution2908.gmail.com atau whatapp/sms/call 0133211103

Reply

amisarina amir hamzah April 11, 2016 at 2:42 pm

assalammualaikum,sy ingin mencri kerje…adakah jawatankosong ada di cawangan ini?
jika ada mcm ne nak apply

Reply

Nurul Atiqah April 14, 2016 at 8:19 am

Assalammualaikum. saya lepasan diploma dalam bidang pengurusan acara. Saya sedang mencari kerja kawasan melaka. Saya ingin menambah pengalaman tidak kisah dalam bidang apa sekalipun. Harap dapat maklum balas yang positif. Boleh hubungi saya melalui email nurulatiqah2244@gmail.com atau di nombor 012 9312414

Reply

Hamba allah yg berfikiran tinggi May 4, 2016 at 10:11 pm

I want a ceo position please. Any company

Reply

MOHAMAD HAFIZUDDIN June 2, 2016 at 1:52 pm

saya fresh graduated dip. perniagaantani, saya mohon pecarian kerja.

Reply

MOHAMAD HAFIZUDDIN June 2, 2016 at 1:53 pm

pelajar upm

Reply

Muhammad Afiq Bin Mamat June 22, 2016 at 6:42 pm

Saya afiq dari Pahang,ada x yg nk pakai pekerja partime boleh whatsapp saya (afiq:017-9147716)…semoga Allah ta’ala memperkenan kan doa saya untuk mendapat pekerjaan buat duit raya tahun nie…

Reply

fiza June 23, 2016 at 5:53 pm

cari kerja.kalau ada whtapp 0172094602

Reply

famima July 1, 2016 at 11:48 pm

Jawatan kosong untuk nurse berdaftar. Sila hantar CV ke famimasuccess@gmail.com. Kerja di taska area bangi.

Terima kasih.

Reply

Mohammad Syahfuan bin sharif July 9, 2016 at 6:22 pm

Nak berkhidmat dengan kerajaan (kkm) .. untuk berkhidmat bersama keluarga….

Reply

NUR ALIA LIANA BINTI DAUD July 16, 2016 at 10:55 am

Assalamualaikum. Saya ingin mencari kerja yg berkaitan dgn kos sy iaitu Kejuruteraan Elektronik (Komunikasi). Sekiranya ada kekosongan boleh hubungi sy email alialianaofficial95@gmail.com atau 0145185332. tq 🙂 (fresh graduate)

Reply

nashaharudin July 19, 2016 at 4:04 pm

assalammualaikum. Saya fresh graduate dip. kejuruteraan elektronik (komunikasi). Saya masih mencari pekerjaan. Sekiranya ada kekosongan,boleh hubungi saya 0193009304. TQ

Reply

Alymarina bt abdullah July 24, 2016 at 12:34 pm

Saya mencari kje area kuala rompin pahang.. keje part time/ full time .. kalau ad wasap sy 011-40288898

Reply

azfar August 12, 2016 at 1:00 pm

Sebuah syarikat pembungkusan,stickering dan promo memerlukan OPERATOR dengan segera

Kawasan yang disediakan Transport:
KAPAR BATU10 KLANG
SRI MUDA SHAH ALAM
TAMAN SENTOSA KLANG
BUKIT SUBANG SHAH ALAM

Syarat:
lelaki atau perempuan
17-40 tahun
sihat tubuh badan
boleh membaca,mengira,menulis

Waktu kerja:
8.00 pagi – 7.00 malam (TERMASUK OT 2 JAM)
isnin – sabtu

gaji RM56.37/HARI (KASAR RM1545.75/BULAN)
elaun RM80 kedatangan penuh
uniform disediakan
jawatan adalah tetap
tempat kerja berhawa dingin (sejuk)
ada kantin
transport juga disediakan

Jangan tunggu lagi hubungi untuk pertanyaan lanjut.

03-5124 8207- office
012-9833 761 -azfar

ATAU ANDA BOLEH WASAP/SMS
Nama:
No ic:
Alamat rumah:
Saiz baju:
Saiz seluar:
Saiz kasut safety shoes:

wasap/sms KE 012 9833 761

Alamat:
SPP Packaging & Trading Sdn. Bhd.
No. 15, Jalan Tambur 33/19,
Seksyen 33, 40400 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Reply

thanaletchumy a/p simathiri August 15, 2016 at 4:43 pm

saya mencari kerja di majlis daerah ia adalah sebagai admin di negeri sembilan..full time..kalau ada tolong whatsup kan untuk saya 016-9733799
kalau nak contact 010-2445895

Reply

thanaletchumy a/p simathiri August 15, 2016 at 4:44 pm

saya mencari kerja kerajaan di tempat negeri sembilan
num h/P 010-2445895

Reply

Aziz September 28, 2016 at 8:00 am

JAWATAN KOSONG SEGERA

Program Latihan Industri(latihan sepenuh mase) gaji lumayan boleh mencecah 1000 lebih
Kami sedang mencari permohon warga tempatan yg ingin menyertai program latihan industri sepenuh mase dalam tempoh dari 3 hingga 6bulan atau sehingga diserap oleh pelanggan sebagai pekerja tetap bagi penduduk yang tinggal di malaysia.

Syarat-syarat yang diperlukan ialah

-warganegara malaysia
-umur dalam lingkungan 18-35
-lepasan pmr /spm kolej
-pengalaman tidak diperlukan
-boleh mengikuti latihan dikawasan perindustrian bebas bayan lepas,pulau pinang
-sihat tubuh badan -mempunyai pengakutan sendiri -boleh berkerja 12jam sehari 6 hari seminggu
-boleh berkerja shif pagi/malam -boleh mula latihan(kerja) segera
-boleh mula latihan dengan segera

Antara faedah-faedah yang diberikan
-elaun latihan
-elaun pengangkutan
-bonus kedatangan
-asrama disediakan
-pengangkutan disediakan

Untuk pertanyaan hubungi
En Aziz :017-3120516 atau menghantar resume ke retention@global-teamgroup.com atau hadiri sesi interview bertempat di :

GLOBAL TEAMGROUP SDN BHD
No.42,Tingkat 1,Jalan Sungai Tiram 3,Taman Tunas
Damai,11900 Bayan Lepas,Pulau Pinang

“We are a Human Capital Development and Traning Centre,registered as GTC-Global teamgroup Sdn. Bhd. since 2007.We are set-up for the sole purpose of providing gainful employment opportunities for local Malaysia,skilled as well as non-skilled candidates,currently for out clients in manufacturing industries in Pg island(FTZ 1,2,3 and 4)our vision and mission is to help materialize in the near future,malaysia`s capability to displace foreign intakes and be self-reliant with locals.”

Reply

Mohd sukry October 5, 2016 at 10:21 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera jika ada pekerjaan pemandu kereta tolong bagi tahu saya. Saya amat memerlukan kan kerja seorang pemandu

Reply

Hana October 22, 2016 at 10:25 am

JAWATAN KOSONG

Pengurus Data ( 5 kekosongan )
Kerani Am ( 3 Kekosongan )

Metro Job Premium memberikan perkhidmatan mengurus data dan maklumat berkaitan pemasaran, pengguna, bahan dan rangakaian perniagaan yang berkaitan. Pengurusan maklumat penting bagi memastikan khidmat atau produk yang dukendalikan benar-benar berkualiti dan mencapai standard piawaian yang diinginkan oleh para pengguna.

Pengurus Data ( 5 kekosongan ):

1. Kelayakan: SPM/Diploma/Ijazah dalam apa jua bidang
2. Berkeupayaan untuk mengunakan computer khususnya microsoft words dan internet
3. Mampu untuk bekerja tanpa pengawasan dan mempunyai inisiatif sendiri serta kreatif
4. Boleh bekerja lebih masa (OT Payment available)
5. Fresh graduate adalah amat digalakkan.
6. Mahir dalam Bahasa Malaysia dan asas bahasa English
7. Ketelitian kerja yang tinggi, rajin dan sangat peka

Kerani Am ( 3 Kekosongan )

1. Kelayakan: SPM/Diploma/Ijazah dalam apa jua bidang
2. Berkeupayaan untuk mengunakan computer khususnya microsoft words dan internet

Emailkan resume anda ke : hiring.deptcareer@gmail.com

Reply

iNA November 15, 2016 at 12:36 pm

H2O Filtration sdn bhd di johor bahru menawarkan peluang perkerjaan sebagai jurujual dan juruteknik.

MAKLUMAT
MELAYU/CINA
LELAKI/PEREMPUAN
UMUR 17-55TAHUN
KWSP+PERKESO+CUTI TAHUNAN+GANJARAN
GAJI
RM1100-RM4000 (BASIC+COMMISSION (5%-15%)+ALLOWANCE+BONUS)
WORKING HOUR
PART-TIME = 10:00 PAGI-6 PETANG))
FULL-TIMER = 10:00 PAGI-10:00 MALAM)
PART-TIME/FULL-TIMER(LONG TERM)
6 HARI BERKERJA
TEMPAT BERKERJA
JURUTEKNIK
HQ H2O = SKUDAI
JURUJUAL
ALL OUTLET IN JOHOR BAHRU AREA
FIRST TRAINING IN SKUDAI AREA
SILA CALL UNTUK PERTANYAAN
010-820 9919 (MR YEO)
017-981 7240 (INA)

Reply

Jai November 15, 2016 at 5:08 pm

Sya pemegang sijil software computer,4 tahun sebagai electrical maintenance/mechanical maintenance/electricon & 1 tahun sebagai team Installation & confiquration data untuk telekom..memerlukan apa2 shaja kerja kosong kawasan perlis..apa2 boleh wassp saya 0142556903

Reply

Airick Dowsen November 27, 2016 at 10:22 am

saya perlukan kerja kosong yg berkaitan dengan bidang saya iaitu bidang teknologi..ini nombor hp saya..01126992151

Reply

Nor Zahirah Jamal January 11, 2017 at 4:48 pm

JUNIOR SYSTEM ENGINEER
Responsibilities:
1. To conduct Preventative Maintenance;
2. To conduct Corrective Maintenance;
3. Take ownership of the Incident or Service Request Tickets and responsible for its effective and timely delivery;
4. Manage application and system release including ensuring backup and rollback plan is in place as part of risk management;
5. To maintain accurate call logging and tracking into Helpdesk/CMC system via SOP;
6. Ensure completion of work in alignment with client and internal SLA for customer engagement, including operational requirements for use with regular customer and operational KPI adherence reviews as defined;
7. Answer and handle customer inquiries, complaints and escalations from customers;
8. Escalate to Management for any unresolved cases with justification;
9. to update progress task report
Requirement:
1. Windows Server Operating System (Windows Server 2000 – 2012 R2 or the latest version) & Services:
2. Network (firewall, switch configuration, protocol, CISCO command and LAN etc)
3. Database: Microsoft SQL and MySQL

Reply

sue December 8, 2016 at 9:18 am

Assalamualaikum..

Kami mengalu-alukan muslimah berumur antara (22-35) untuk mengisi kekosongan jawatan :

!) GURU TADIKA SEPENUH MASA DI PRIMA SAUJANA , KAJANG

Syarat dan kelayakan :

1- menutup aurat, berketerampilan kemas dan menjaga solat
2- pembersih dan berdisplin
3- sukakan kanak2, penyayang dan boleh mengajar membaca, mengaji dan english (basic)
4- berdikari, kreatif dan sukakan aktiviti kraf
5- boleh mengurus dan mendidik kanak-kanak berumur 3 tahun – 6 tahun
6- boleh bekerja sekurang-kurangnya setahun dan yang ingin menjadikan guru tadika sebagai satu kerjaya

2) GURU TASKA SEPENUH MASA DI SEKSYEN 7, BANDAR BARU BANGI

Syarat dan kelayakan :

1) boleh mengasuh dan menguruskan anak-anak berumur 3 bulan – 4 tahun
2) kreatif dan suka aktiviti kraf bersama kanak-kanak
3) penyayang, pembersih dan ceria

Starting salary RM900-RM1600 mengikut kelulusan/pengalaman/kebolehan seperti memasak/memiliki kenderaan sendiri

Kami sediakan tempat tinggal lengkap, makan dan minum ketika bekerja, KWSP, elaun, bonus, kenaikan mengikut prestasi, cuti tahunan, trip dan majlis tahunan dan OT

Latihan diberikan kepada yang tiada kelulusan/pengalaman asalkan minat dan boleh bekerja dalam tempoh yang ditetapkan.

untuk apply jawatan ini dan info lanjut, boleh

call/whatsapp : 0193265532 (puan sue) atau
email resume : aura_khalifah@yahoo.com

terima kasih.

Reply

Rahar Jati Sdn Bhd December 9, 2016 at 5:03 pm

RAHAR JATI SDN BHD
JAWATAN KOSONG (URGENT)
SITE SUPERVISOR

> Mempunyai pengalaman dalam bidang penyeliaan
> Mempunyai pengalaman dalam bidang pemasaran
> Lelaki
> Berumur 23 tahun ke atas
> Kelulusan pendidikan minimum – SPM
> Boleh bekerja di bawah penyeliaan yang minima
> Mempunyai lesen memandu dan kenderaan sendiri
> Can Work Under Pressure

Sila emailkan resume anda selewatnya 11 Disember 2016 ke email berikut : raharjati@yahoo.com

Reply

famima December 22, 2016 at 7:07 am

Taska dan Tadika Famima mencari calon2 untuk mengisi kekosongan jawatan di bawah:

1. Pengasuh taska
-kelulusan SPM atau sijil.
-mempunyai kenderaan sendiri diutamakan
-suka dan penyayang kanak-kanak
-boleh bekerja awal dan lebih masa
– gaji permulaan RM 1000

2. Guru tadika
-kelulusan diploma pendidikan awal kanak-kanak.
-mempunyai kenderaan sendiri diutamakan
-suka dan penyayang kanak-kanak
-boleh bekerja awal dan lebih masa
– gaji permulaan RM 1000

Lokasi kami di kawasan Bangi. Rumah boleh disediakan untuk pekerja yang tinggal jauh. Tiada pengalaman pun ok, kami akan latih.

Sila email resume ke famimasuccess@gmail.com untuk disenarai pendek sebelum 31 Disember 2016.

Terima kasih.

Reply

Nor Zahirah Jamal January 11, 2017 at 5:07 pm

A) BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE (BDE):

Responsibilities:
1. Maintaining and developing relationships with existing customers
2. Visiting potential customers for new business
3. Ability to win business & establish excellent relationship with key decision makers.
4. Gathering market and customer information
5. Providing feedback on future buying trends
6. Representing your organisation at trade exhibitions, events and demonstrations

Requirements:
1. Have strong IT solutions selling skills.
2. Excellent in PR, communication, presentation & proposal writing skills.
3. Self-driven, motivated, passion for excellence, determined and persistent.
4. Possess own transport.

B) BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER (BDM):

Responsibilities:
1. To plan & implement sales activities to meet assigned sales target
2. To increase customer base by prospecting & creating new business opportunities
3. Ability to win business from both new & existing customers & relationship building with key decision makers
4. To support pre-sales & post-sales activities, to propose new creative solutions to ensure customer satisfaction
5. To engage in assigned accounts by giving real time supports, regular customers visit to meet customers business needs

Requirements:
1. Have strong IT solutions selling skills.
2. Excellent in PR, communication, presentation & proposal writing skills.
3. Self-driven, motivated, passion for excellence, determined and persistent.
4. Possess own transport.

C) SENIOR SOFTWARE DEVELOPER:

Responsibilities:
1. To participate in the requirement analysis and design of applications
2. To research, design and development products
3. Responsible on system development according to requirement within given timeline
4. Document product release under Subversion platform to ensure it is running in a stable and optimum mode
5. To perform 3rd Level Support and provide software modification/bug fixing
6. To evaluate hot fixes, patches and product releases
7. To maintain product documentation and change release
8. Study and develop utilities, add on and made customization on existing products based on API given by principal.
9. Research on New technology, Development technique and methodology to enhance the products developments.
10. Research on latest security methodology and apply onto existing products.

Requirements:
1. Degree/Professional qualification in Computer Science/Information Technology or equivalent
2. PHP, Visio C++, ASP.net, Java
3. Good in logical thinking and analysis skill
4. Strong hands on and experience in Database

JUNIOR SYSTEM ENGINEER

Responsibilities:
1. To conduct Preventative Maintenance;
2. To conduct Corrective Maintenance;
3. Take ownership of the Incident or Service Request Tickets and responsible for its effective and timely delivery;
4. Manage application and system release including ensuring backup and rollback plan is in place as part of risk management;
5. To maintain accurate call logging and tracking into Helpdesk/CMC system via SOP;
6. Ensure completion of work in alignment with client and internal SLA for customer engagement, including operational requirements for use with regular customer and operational KPI adherence reviews as defined;
7. Answer and handle customer inquiries, complaints and escalations from customers;
8. Escalate to Management for any unresolved cases with justification;
9. To update progress task report.

Requirement:
1. Windows Server Operating System (Windows Server 2000 – 2012 R2 or the latest version) & Services:
2. Network (firewall, switch configuration, protocol, CISCO command and LAN etc)
3. Database: Microsoft SQL and MySQL

E) SYSTEM ENGINEER:

Responsibilities:
1. To conduct Preventative Maintenance;
2. To conduct Corrective Maintenance;
3. Take ownership of the Incident or Service Request Tickets and responsible for its effective and timely delivery;
4. Analyse, investigate, fix issues or provide workaround to users;
5. Perform test for systems and applications as part of quality assurance. This includes testing bug fixes, seek for functionality enhancements, patches etc.;
6. Develop scripts and jobs that helps regulate and monitor system as per customer specifications or requirement;
7. Manage application and system release including ensuring backup and rollback plan is in place as part of risk management;
8. To maintain accurate call logging and tracking into Helpdesk/CMC system via SOP;
9. Ensure completion of work in alignment with client and internal SLA for customer engagement, including operational requirements for use with regular customer and operational KPI adherence reviews as defined;
10. Provide ad hoc formal reporting as required;
11. Business application system analysis, design, testing, development, documentation, implementation & support;
12. Act as the point of technical escalation for all application issues including out of business hours escalation support for critical issues;
13. Perform fault analysis and application log debugging to resolve complex issues. Ensure adherence to change management control & predefined SOP or guideline given prior to implementation;
14. Perform evaluation for root cause of Incidents/Service Request Tickets and instigate actions to correct both the Incident and the underlying cause;
15. Answer and handle customer inquiries, complaints and escalations from customers;
16. Escalate to Management for any unresolved cases with justification;
17. Maintain accurate logging and tracking into CMC system following SOP;

Requirement:
1. Windows Server Operating System (Windows Server 2000 – 2012 R2 or the latest version) & Services:
2. Active Directory
3. Virtualization Technologies
4. Web Server
5. Network (firewall, switch configuration, protocol, CISCO command and LAN etc)
6. Scripting (VB script, Batch programming, LINUX Shell script or latest script)
7. Database: Microsoft SQL and MySQL
8. Report Writer: MS SQL Reporting Service
9. Client OS (DHCP Client, Internet Browser, Console etc)
10. All Company products in full knowledge & related technical skills are required
11. Any other relevant skill required and updated technology skills

F) SOFTWARE DEVELOPER:

Responsibilities:
1. Involve in system customization on existing product to meet customer’s requirement.
2. Prepare System Development Life Cycle plan on new Modules / product enhancement / new products.
3. Study and develop utilities, add on and made customization on existing products based on API given by principal.
4. Research on new technology, development technique and methodology to enhance the products developments.
5. Research on latest security methodology and apply onto existing products.
6. Report to team lead on progress of development every week.
7. Identified and resolve technical issues being escalated by Project and Customer Support Division.
8. Provide solutions to presales team during tender preparation in order to comply the tender requirement.
9. Enhance and develop prototype base on Ad hoc request by Presale team.
10. Product documentation in term of system architecture, system specification, Entity relation diagram, data dictionary, installation guide and manual.
11. Any others ad hoc assignments so assigned by superior.

Requirements:
1. Degree/Professional qualification in Computer Science/Information Technology or equivalent
2. PHP, Visio C++, ASP.net, Java
3. Good in logical thinking and analysis skill
4. Strong hands on and experience in Database

Reply

Nor Zahirah Jamal January 16, 2017 at 1:03 pm

Interested candidates may apply by sending your resume to hr@worldtech.com.my

Reply

Nor Zahirah Jamal January 16, 2017 at 1:02 pm

If you looking for a company that continually provides you with challenge, growth and development opportunities, as well as the potential to move globally; Or looking for a career that gives you chances to unleash your talent and capability, with opportunity of self enhancement and improvement, come and join us at Worldtech Solutions Sdn Bhd!

Project Assistant
1. Project based staff.
2. Contract 1 – 3 months.
3. Attractive package, minimum RM3000.

Responsibilities and requirement
1. Assist engineers to do installation.
2. Qualification in SPM and above.
3. No experience required.
4. Training will be provided.
5. Able to travel nationwide.

Project Technician
1. Project based staff.
2. Contract 1 – 3 months.
3. Attractive package, minimum RM3500.

Responsibilities and requirement
1. IT savvy.
2. Knowledge in IT and technology
2. Qualification in SPM and above.
3. No experience required.
4. Training will be provided.
5. Able to travel nationwide.

Interested candidates may apply by sending your resume to hr@worldtech.com.my

Reply

unifield February 6, 2017 at 3:37 pm

Unifield International College(admin)
Ciri-ciri/kriteria
1) 18-40 tahun
2) Melayu sahaja
3) Bujang
4) min SPM/DIPLOMA (DIP DALAM BIDANG PENGURUSAN DAN PEMASARAN DIGALAKKAN)
(fresh graduate digalakkan)
5) mempunyai kenderaan sendiri
6) ‘FAST LEARNER’
7) berdedikasi, komited, jujur, dalam menjalankan tugas serta berdaya saing
8) mempunyai kemahiran komunikasi dengan baik (ada elaun tertentu)
9) boleh berkerja pada hujung minggu (hari pendaftaran)
10) full time
11) asrama disediakan..(perempuan sahaja)
Kelebihan/benefit
-kursus/latihan diberikan jika tiada pengalaman
-peluang kerja jangka masa panjang/tetap
-company trip
peluang mendapat pendapatan tambahan
#jika berminat boleh hubungi atau email ke:
016 – 3491049 (Cik Dayana)
019 – 3377127 (En Azril)
017 – 6408482 (Cik Nisa)

Reply

Leave a Comment




...