Jawatan Kosong Jabatan Imigresen Malaysia – September 2015

by admin on September 9, 2015

Jabatan Imigresen Malaysia mempelawa pemohon daripada warganegara Malaysia yang berminat dan berkelayakan untuk mengisi 437 jawatan kosong terkini sebagai :

1. Pegawai Imigresen Malaysia KP17 – (437 Kekosongan)

Pada awal sebelum Perang Dunia Kedua, Jabatan Imigresen melaksanakan tugas-tugas kawalan dan pemeriksaan imigresen. Tugas ini melibatkan pemeriksaan fizikal dan dokumen perjalanan di pintu-pintu masuk.

Pengurusan Imigresen ditadbir oleh seorang pegawai kanan Malaysian Civil Service dengan gelaran jawatan ‘Immigration Officer, Stearits Settlement and Federated Malay States’. Seorang Timbalan Pegawai Imigresen iaitu seorang pegawai polis secara pinjaman ditempatkan di Pulau Pinang, yang merupakan pintu masuk ke Malaya. Pintu-pintu masuk lain ialah Changloon, Padang Besar, Kroh dan Port Swettenham. Pusat Pentadbirannya terletak di Singapura.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai jawatan kosong di Jabatan Imigresen Malaysia ini, sila klik di sini dan untuk memohon secara online, sila klik di sini.
Tarikh tutup permohonan : 20 September 2015
Penempatan : Seluruh Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Anda :

  • unifom kastam diraja malaysia
  • immigration officer malaysia kelayakan
  • pakaian imigresen
  • pakaian seragam imigresen
  • pangkat dalam imigresen

{ 92 comments… read them below or add one }

Muhd Affiq September 10, 2015 at 12:11 pm

Saye berminat untuk menyertai jabata imigresen

Reply

NOOR HAFIZA BT SARPIN September 10, 2015 at 3:05 pm

Bekerja dibwh sektor kerajaan dpt mnjamin mse depan yg cerah…Dan sy ske yg lasak dan dapat mggunakan fizikal dan mental utk agama,bangsa,dan negara.

Reply

NOOR HAFIZA BT SARPIN September 10, 2015 at 3:43 pm

Bagaimana cara utk mengisi secara online..

Reply

MOHD HANAFIAH BIN ALI September 10, 2015 at 4:32 pm

macam mana cara untuk isi borang melalui online

Reply

Tharany September 12, 2015 at 3:27 pm

SELAMAT PETANG TUAN/PUAN. SAYA NAK MOHON JAWATAN
DALAM BIDANG IMIGRESEN PENGAMBILAN INI. TAPI SECARA ONLINE KITA TAK BOLEH DAFTAR ATAU MOHON. PIHAK
TUAN/PUAN BOLEH MENHANTAR EMAIL harrany21@gmail.com SAYA BERMINAT UNTUK JAWATAN INI.

TERIMA KASIH TUAN/PUAN.

Reply

nur jasmin binti yusof September 10, 2015 at 4:35 pm

Saya berminat untuk menyertai…mcmmana nak isi borang online???

Reply

Muhamad Buhari September 10, 2015 at 9:52 pm

Ic:971230016385
No hp:0177063754
Alamat: NO 12 JALAN MURNI 11 TAMAN MURNI PALOH,KLUANG,HOHOR

Reply

MUHAMMAD FAUZAN BIN MANSOR September 10, 2015 at 6:02 pm

970902-01-5525

Reply

MUHAMMAD FAUZAN BIN MANSOR September 10, 2015 at 6:05 pm

Name : MUHAMMAD FAUZAN BIN MANSOR
IC : 970902-01-5525
EMail : fauzanmansor17@gmail.com
No HP : 0127002109
Alamat : Lot 936 , Kampung Dalam , Ayet Baloi ,82100 , Pontian Johor

Reply

winnie mau richard September 10, 2015 at 8:12 pm

macam mana mahu isi melalui online .
saya berminat menyertai imigresen

Reply

mohamad mohsin bin mohmad nisman September 10, 2015 at 9:04 pm

ic : 870712-14-6155
no phone : 0176542573
alamat : no 2 blok q tingkat bawah 25/28 taman sri muda 40400 shah alam selangor darul ehsan

Reply

jumraida binti nasir September 10, 2015 at 10:29 pm

saya bminat tapi cm MNA nk buka utk log in spa,saya day Cuba still xdpt..please bntu saya

Reply

Mr.AdheL September 12, 2015 at 12:16 pm

Pegi dkt portal spa itu..lpas tu click dkt pendaftaran pekerja n then pilih server 2.dpt laa..try ok..

Reply

mohd asrol bin gabriel September 11, 2015 at 12:29 am

Selagi ada peluang,saya bminat

Reply

reshvinder September 11, 2015 at 1:48 am

Macam mana nak isi borang?

Reply

Nazlia Binti Sidi September 11, 2015 at 11:37 am

Saya berminat menyertai perkerjaan imegresen … saya telah berkali kali memohon tetapi maseh belum dapat …bagaimana memohon pekerjaan tersebut .

Reply

puvaniswary A/P Shanmugam September 11, 2015 at 1:58 pm

194 jalan Perak Taman rakyat 34600 kamunting.taiping Perak..960701085982.. 0165966334

Reply

Jakatheeswari a/p deva kumar September 12, 2015 at 1:56 am

Says berminit menyertai perkerjaan imegresen

Reply

puvaniswary A/P Shanmugam September 11, 2015 at 1:59 pm

Mcm mana isi borang.

Reply

moganasunthary September 11, 2015 at 2:32 pm

Saya dah banyak kali tekan tapi keluar lain macam mne

Reply

shan September 11, 2015 at 3:48 pm

Dah mohon banyak Kali tapi tiada tindakan pun

Reply

Muhammad Fahmi Bin Sabri September 11, 2015 at 8:36 pm

Saya berminat.
Nama: Muhammad Fahmi Bin Sabri
Ic:960506085987
60,Kampung Bendang Kerajaan 33300 Gerik Perak

Reply

abang September 11, 2015 at 9:22 pm

ic:910524145335
hp:0107947837
alamat: 275 taman ho jalan rasah 70300 seremban negeri sembilan

Reply

NASRI September 12, 2015 at 4:47 am

ASSALAMUALAIKUM TUAN. MOHON MENJAWAT JAWATAN DALAM BIDANG IMIGRESEN PENGAMBILAN INI. PIHAK TUAN BOLEH MENGHUBUNGI SAYA DI 0148525781. TERIMA KASIH TUAN.

Reply

NASRI September 12, 2015 at 5:22 am

Saya berharap permohonan saya diterima untuk diletakkan dalam menjawat kekosongan ini. Sedia untuk berkhidmat. Terima kasih Tuan.

Reply

Mr.AdheL September 12, 2015 at 12:14 pm

Pegi dekat portal spa8i n then click dekat pendaftaran pekerja..scroll sampai bawah n terus pilih server 2..ok.cuba laa..dpt.

Reply

THANALETCUMI SHANMUGANATHAN September 12, 2015 at 1:56 pm

0163352401

Reply

eddy nazry bin mohd nazlim September 12, 2015 at 2:00 pm

Saya yg bernama eddy nazry ingin menyertai pasukan emigresen. Saya amat berharap agar di terima. Saya juga berjanji akan berkhidmat sebaik mungkin untuk Malaysia.

Name: eddy nazry bin mohd nazlim
Ic number: 821130015517
Contact number : 01123182619

Reply

mohd razuwan bin mohd bazin September 12, 2015 at 4:08 pm

Saya dah lama nak try bhgian imgrsen.. dah cuba cam2 tapi sukar.
Nak eply pon tk thu.
887 jalan nilam kg tersusun rawa kg rawa baru 31600 gopeng perak
910916085589
01136331023

Reply

fatin adzlin bt fisaul September 12, 2015 at 4:48 pm

dah lame isi tapi xpenah dpat mane mane tawaran temuduga..saya pihak tuan bagi pertimbangkankan kelulusan saya.

Reply

SHUGASHIN MUNIANDI September 12, 2015 at 5:11 pm

HOW TO APPLY THE APPLICATION FORM SIR/MADAM?

Reply

RANJINE A/P BASKARAN September 12, 2015 at 8:36 pm

Macam mana nak isi borong

Reply

RISIMAH MAALUM September 12, 2015 at 8:41 pm

saya berminat nak isi. tp sya xthu cam mna nk isi borong.. ad cara lain x..

Reply

faezah September 13, 2015 at 2:05 pm

asalamullaikum harap2 permohonan saya akan d terima…. jika di beri peluang untuk mendapatkan perkejaan tetap dan d murahkan rezeki…..dalam mengisi kekosongan jawatan yang setaraf dengan kelayakan saya.sekian terima kasih,tuan@ puan.

Reply

faezah September 13, 2015 at 2:08 pm

asalamullaikum tuan puan boleh hubungi saya di talian 0128149901 terima kasih…..

Reply

NASRI September 13, 2015 at 2:19 pm

NAMA: NASRI BIN JALHARI
NO IC: 931115-12-6451
ALAMAT: NO RH 162 BLOK 8 FELDA SAHABAT 1
LAHAD DATU SABAH.
NO TEL: 0148525781
PANGKAT: STPM

Reply

Ganesan a/l k.segar September 13, 2015 at 2:43 pm

Saya harap permintaan ini dapat luluskan juga panggil says ,nombor saya adalah 0102107105 terima kasih

Reply

JEYAKUMARAN A/L RAMAN September 13, 2015 at 3:15 pm

NO IC: 930829055259
ALAMAT: NO 28 JALAN PERSIARAN UTARA 18,TAMAN DESA PINJI 31650 LAHAT,IPOH PERAK
PANGKAT: SPM N PROFESSIONAL CERTIFICATE

Reply

RITAH A/P RAJAN September 13, 2015 at 4:14 pm

Boleh ke memohon? Layak ke? SPM sahaj bagaimana dengan kategori umur?

Reply

syahrul nazri September 13, 2015 at 10:07 pm

electrical technician mencari kerja tetap harap diterima untuk temuduga

Reply

JAYA LETCHUM RAVENDRAN September 14, 2015 at 11:06 am

SELAMAT PAGI SAYA INGIN MENYERTAI JABATAN IMIGRESAN, MALAYSIA…

Reply

MOHD NURELZAREFIQIE BIN MADAH September 14, 2015 at 2:24 pm

NAMA: MOHD NURELAREFIQIE BIN MADAH
IC: 950622126695
ALAMAT: FLAT SK KUNAK JAYA PETI SURAT 91207 KUNAK SABAH
NO TEL :0148539820
PANGKAT:STPM

Reply

Helen Marina Antoni September 14, 2015 at 2:27 pm

Saya minat untuk bekerja dalam bidang Imigresen Malaysia. Saya bersedia untuk berkhidmat. Tuan/ Puan boleh menghubungi saya melalui no telefon ini: 012-4811036

Saya telah mencuba berkali-kali untuk mendaftar jawatan kosong melalui online. Namun, tidak dapat mendaftar. Ribuan Terima kasih..

Reply

wan nor fazlina wan musa September 14, 2015 at 4:12 pm

assalamualaikum..tuan / puan..sy berminat imigresen..tapi macam mana nk pohon..0176924524.. thnkzzx

Reply

Rohani binti Ahadun September 14, 2015 at 4:31 pm

Saya sudah lama ingin memohon kerja dlm jabatan imigresen,tpi tk tau mcm mna nk apply…,saya hrap tuan/puan dpt memberi peluang pd kmi yg mempunyai minat mendalam dlm bidang pekerjaan ni.
No.Tel:0128494522
No.IC:930630-12-5694
Alamat:MLS CONNECTION SDN.BHD.LOT G41,GROUND FLOOR KK PLAZA,88200 KK,SABAH
Pangkat: SPM

Reply

cleanston September 14, 2015 at 5:38 pm

Saya bersungguh sungguh ingin bekerja dalam jabatan imigresen.

Reply

muhamad malek bin yusof September 14, 2015 at 8:38 pm

Saya ingin mencuba temuduga ini

Reply

JASMINE ANNE September 14, 2015 at 10:42 pm

Salam Tuan/Puan…
Boleh saya dibagi peluang untuk temuduga, sudah 3tahun saya apply melalui spa8 dan jobmalaysia.
Keputusan SPM dan STPM cukup untuk kelayakan ini.
Mohon dibagi peluang untuk kali ini.
Terima Kasih jika pihak TUAN/PUAN dapat memberi maklumbalas…

Reply

Nia Adzryie Azyrah September 14, 2015 at 11:00 pm

Saya Berminat Dengan Pekerjaan Ini . Saya Ingin Mencuba Bidang Pekerjaan Ini . Macam Mana Saya Ingin Mendaftar .

Reply

ami bin khalid September 15, 2015 at 12:55 am

Sy dah cuba banyak kali tapi blm ade pangilan mana2 kerja

Reply

Siti Aminah Binti Alimin September 15, 2015 at 9:36 am

Salam sejahtera,
Puan,saya mohon jasa baik puan untuk membantu saya untuk memohon jawatan yang saya minat ini..Terima kasih.

Reply

Hasti Binti Abidin September 15, 2015 at 1:04 pm

saya berminat untuk mendapatkan peluang pekerjaan di Jabatan Imigresen Malaysia . Saya berharap pihak tuan/puan dapat e-mail saya bagaimana untuk mengisi borang permohonan .
kerjasama tuan/puan amat saya hargai .

E-mail : hastiatie@ymail.com

Reply

Muhammad Al Kautsar Bin Bahruddin September 15, 2015 at 4:27 pm

Saya memang berminat berkerja dengan jabatan ini..saya sudah mengisi SPA saya harap pihak yang berkenaan memberi peluang kepada saya untuk berkhidmat di jabatan ini terima kasih…

Reply

Rosmawati binti hassan September 15, 2015 at 11:42 pm

Saya memang berminat dalam bidang ini pekerjaan ini. Saya harap pihak yang berkenaan dapat membantu saya dan memberi peluang kepada saya untuk bekerja dalam bidang pekerjaan ini.Terima kasih.
No tel : 0138761671
No ic : 900305126522
Pangkat : SPM

Reply

NORIZATUL BINTI PANDAK ABDULLAH September 16, 2015 at 2:54 pm

Saya beminat bekerja dengan jabatan ini.Sudah banyak kali saya mencuba mengisi SPA,tapi hampa.Saya tidak akan berputus asa.Saya merayu dari pihak tuan/puan dapat mempertimbangkan permohonan saya.
Nama :Norizatul Binti Pandak Abdullah
No.kp :861016-08-5104
Pangkat :SPM
: Sijil Pengawas Hutan (Institut Latihan Perhutanan Semenanjung Malaysia)
Alamat :Peti surat No.27 85000 Segamat Johor
No.Telepon: 017-5115271

Reply

Muhamad Adib Lutfi bin Mohd Rushdan September 16, 2015 at 5:30 pm

Sy sgt berminat dgn jawatan ni..

Reply

sainuddin bin bidin September 16, 2015 at 5:36 pm

assalamualaikum saya ingin memohon jawatan kosong dalam imigresen .Namun hal yang demikian saya tidak tahu untuk reset semula ID dan kata laluan kerana terlupa.Saya dah cuba beberapa kali namun tidak dapat jugak.Saya mohon dari pihak tuan/Puan memberi pertolongan dalam menjawat jawatan ini.
Nama:SAINUDDIN BIN BIDIN
NO HP:0198415458
EMAIL:sainuddinbidin@gmail.com

Reply

Mohd Fariezuan Bin Mohd Azman September 16, 2015 at 7:14 pm

Nama:MOHD FARIEZUAN BIN MOHD AZMAN
I/C:950716-03-5743
pangkat:STPM
no:0133604023
alamat:LOT 2551 KAMPUNG REPEK 17070 PASIR MAS KELANTAN

Reply

Romuald Anak Salem September 17, 2015 at 1:17 pm

Saya berminat tapi saya tak tahu macam mana isi online.

Reply

siti fauzeah September 17, 2015 at 1:40 pm

Saya memang berminat dalam bidang ini pekerjaan ini. Saya
harap pihak yang berkenaan dapat membantu saya dan memberi
peluang kepada saya untuk bekerja dalam bidang pekerjaan
ini.Terima kasih.
No tel : 0129737846
No ic : 920314-05-5648
Pangkat : diploma

Reply

MOHD NURELZAREFIQIE BIN MADAH September 17, 2015 at 2:15 pm

NAMA: MOHD NURELZAREFIQIE BIN MADAH
I/C: 950622126695
EMAIL: M.REFIQIEMADAH@YAHOO.COM

Reply

Nur Fadilah September 17, 2015 at 8:49 pm

no tel:01117634597
pangkat:spm

Reply

Ibrahim September 17, 2015 at 9:59 pm

Assalamualaikum Saya ingin memohon jawatan kosong imigresen.Saya masih berkhidmat dalam ATM dan akan tamat pada 04 Disember 2016.Saya ingin mencari pengalaman dalam perkhidmatan baru.Mohon jasa baik baik memberi peluang kepada saya.
NAMA: IBRAHIM BIN ABDUL KARIM
NO TEL: 0192255874
EMAIL: Ibrahimabdkarim30@gmail.com

Reply

sainuddin bin bidin September 17, 2015 at 11:32 pm

Assalamualaikum saya Sainuddin Bin Bidin.beralamat di anggerik court apartment ingign memohon jawatan kososng dalam imigresen .Namun hal yang demikian pendaftaran dalam spa8 masih belum dapat saya pun tidak tahu bagaimana caranya walaupun saya da reaset password saya .Saya mohon jasa pihak tuan/Puan agar mempertimbangkan permohonan saya ini.Sekarang saya bekerja di ERAMAN anak syarikat MAHB (klia2).
Nama:SAINUDDIN BIN BIDIN
NO TEL;0198415458
EMAIL:sainuddinbidin@gmail.com

Reply

Mohamad Salahuddin bin Adam Malik September 18, 2015 at 7:10 am

Saya sangat berminat dengan kerjaya ini kerana saya dapat menegakkan keadilan demi memperjuangkan satu matlamat dalam kehidupan.

Reply

barhamang baharuddin September 18, 2015 at 9:51 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera tuan . . .sya sudah mengisi borsng permohonan dekat spa . . Dan baru-baru ni ada pengambilan dan saya tidak dapat panggilan . . Apakah kelayakan yang sangat di tekankan umtuk menjadi ahli imegresen. ,?

Reply

Danish September 19, 2015 at 12:04 am

assalamualaikkum,saya sangat berminat bidang perkerjaan macam nie
NAME:Ahmad Danish B Helmi Rozaini
TEL:0199972444

Reply

Dayang Laily binti Abang Bujai September 19, 2015 at 1:30 pm

sy pun bminat jgak nk jdi ahli imigresen ni ,tp xtau cmna nk apply ,,sy kelulusan SPM je ,blh ke mohon ?

Reply

NURUL NAFIDA BT DAUD September 19, 2015 at 2:26 pm

NURUL NAFIDA BT DAUD
950210135296
01119894723
nurulnafidadaud@yahoo.com
NO.11,KPG TANJONG PARANG,94300 KOTA SAMARAHAN SARAWAK

Reply

MOHAMAD RUSAIZAD BIN CHE MAT ROP September 20, 2015 at 10:01 am

Saya berminat dengan kerja ini kerana cita-cita saya dan menegakkan keadilan demi memperjuangkan satu matlamat dalam kehidupan dan melindung negara kita.

Reply

nurizzati September 20, 2015 at 10:37 am

saya berminat bekerja di dalam bidang imigresen…

Reply

nina marina binti rahman September 20, 2015 at 2:03 pm

assalamualaikum tuan,sy berminat nk menyertai kerjaya ini,tapi sy tak jumpa borangnye..harap pihak tuan dapat membantu saya 🙂
email : syuhadarose16@gmail.com

Reply

MOHAMAD AMIRUL ASHRAF BIN MOHAMAD YUSOFF September 20, 2015 at 10:10 pm

Sya berminat menyertai jabatan imegresen tetpi sya pnya akaun spa tidak bleh akses. Sysya tlh buat aduan tp dlm proses. Mslh ni myebabkn sya tidak blh mohon secara online. Sya hrp pihak tuan dpt mpertimbangkan perkara ini. Sedia berkhidmat utk imgeresen. No tel:0134424780

Reply

MOHAMAD AMIRUL ASHRAF BIN MOHAMAD YUSOFF September 20, 2015 at 10:12 pm
lina September 23, 2015 at 10:21 am

saya dah apply dekat SPA8i,semak status permohonan tapi dkt sana tulis *Tiada urusan pengambilan buat masa ini*

Reply

Anis Athira September 24, 2015 at 3:02 pm

Saya ingin memohon Jawatan kosong Jabatan Imigresen .. Sayaa telah mencuba untuk membuka laman rasmi Jabatan Imigresen ..
ANIS ATHIRA BINTI ABDUL RAHIM
971110-01-7308
017-4929653
No 64 Jalan Sungai Duri Indah 12, Taman Sungai Duri Indah ,14200 Sungai Jawi , SPS , Pulau Pinang

Reply

Anis Athira September 24, 2015 at 3:04 pm

Saya ingin memohon Jawatan kosong Jabatan Imigresen .. Sayaa telah mencuba untuk membuka laman rasmi Jabatan Imigresen ..
ANIS ATHIRA BINTI ABDUL RAHIM
Athirafadzli1005@gmail.com
971110-01-7308
017-4929653
No 64 Jalan Sungai Duri Indah 12, Taman Sungai Duri Indah ,14200 Sungai Jawi , SPS , Pulau Pinang

Reply

Nur'Atirah September 26, 2015 at 8:21 pm

Asalam…sy sgt berminat dgn pekerjaan imigresen…sy dah cBa byk kali ntok apply melalui spa tetapi tiada jawapan…mcm mana nk dpt job nie..minat sgt….
Nama:Nur’Atirah Binti Nor’Azmi
Ic. :921226-02-5718
Email.:babygurlz9214@ymail.com

Reply

suganyaa September 28, 2015 at 10:21 pm

Tuan / Puan

Saya berminat bekerja Imigresen Malaysia.

SUGANYAA A/P BALAN
01124202218

Reply

Muhamad hariz fadhillah bin nasaruddin October 10, 2015 at 12:46 am

Saya berminat kerja ini.0196427392

Reply

MOHAMAD NUR SHAHER B ABD RAHMAN October 11, 2015 at 1:39 pm

assalamualaikum..saya berminat, bersdia & ingin mencuba memegang jwtan emgrsen demi membantu negara kita dimasuki pndtg asing n membenteras aktiviti2 yg slah dssi undg2 negara.

Reply

indumathy a/p chandran October 11, 2015 at 7:57 pm

Saya mahu jawatan ini.

Reply

indumathy a/p chandran October 11, 2015 at 8:00 pm

T/f:0162472438

Reply

suriana binti suali October 21, 2015 at 10:06 am

sya berminat nk menyertai jawatan tersebut tapi masalah nya saya tidak dapat..sangat2 menyedih kn..boleh tolong kh??

Reply

tom anak johnny October 22, 2015 at 7:34 pm

perlu kerja..umur 26..bekas tentera..no fon..0195940245

Reply

muhammad aizat bin md.razaki November 5, 2015 at 1:13 pm

Saya berminat dlm bidang ini … saya berminat jgak untk baerpakaian unifom dan pkaian seragam

Reply

Nurulhafikah mohamed November 16, 2015 at 11:32 am

Assalam..maaf menganggu pihak pengurusan..sy nk tanya sy da apply di spa dan sy hari-hari check spa..sy ad dpt yg imigresen pd 23/7/15 tp yg bertulis sy xmenepati syart2…ble sy lihat semula syrt2 permohonan utk wanita tinggi hanya 153 dn berat dlm 46kg dn bmi 19 -26..kelulusan 3 krdt..sy ckp syart tp knp sy dimklmkn sy tak menepati syarat…belum ditemuduga tp dah ditolak…hurm……..

Reply

jeffly November 24, 2015 at 9:51 pm

saya berminat dalam bidang imegresen,jika ada kekosongan,sila call saya untuk informasi.0148640620

Reply

Sathia priya D/O Doresamy November 27, 2015 at 11:38 am

saya berminat dalam bidang imegresen….mcm mne nk apply?

Reply

Johanis January 12, 2016 at 7:14 pm

saya juga berminat dalam pekerjaan ini

Reply

Wong Chiew Shin January 29, 2016 at 9:19 am

saya berminat kepada jabatan imigresen Malaysia, saya berharap boleh dapat informasi lebih tentang pemohonan jabatan imigresen. thanks

Reply

PRISCILA LYDIA ANAK JOHN March 4, 2016 at 1:56 am

Maaf, saya nak tanya macam mana sya nak isi borang untuk permohonan pegawai imigeresen? saya baru abis lepasan spm tahun 2015. Saya amat minat bahagian ini.
Saya harap admin /owner dalam website ini dapat membantu saya.
Ini saya serta email saya.
lydiia5010@gmail.com

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post:




...