Jawatan Kosong Polis Diraja Malaysia (PDRM) – Terbuka 2015

by admin on April 9, 2015

Polis Diraja Malaysia (PDRM) mempelawa anda yang berminat dan berkelayakan serta memenuhi syarat-syarat kelayakan yang dikehendaki oleh PDRM untuk menyertai sebahagian keluarga PDRM bagi memohon jawatan kosong sebagai :

1. Inspektor (Lelaki/Wanita)
2. Sarjan (Lelaki/Wanita)
3. Konstabel (Lelaki/Wanita)
4. Konstabel sokongan (Lelaki/Wanita)

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai iklan jawatan kosong PDRM dan memohon secara online, sila klik di sini.
Tarikh tutup permohonan : Terbuka 2015
Penempatan : Seluruh Malaysia

PERHATIAN! TIADA PENGAMBILAN SECARA TEMUDUGA TERBUKA UNTUK PDRM

Permohonan bagi jawatan di dalam Polis DiRaja Malaysia (PDRM) kini boleh dibuat secara online melalui Portal Rasmi Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA), www.spa.gov.my mulai 20 Mac 2012.

Calon-calon hendaklah berumur tidak kurang 18 tahun dan tidak lebih daripada 28 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PMR/SPM/STPM/Diploma/Ijazah Sarjana Muda/Sarjana dan tidak melebihi daripada 35 tahun bagi permohonan menggunakan kelulusan PHD pada tarikh pendaftaran. Sila rujuk pautan : Skim Perkhidmatan PDRM.

Permohonan adalah menggunakan Borang Pendaftaran Pekerjaan di Sektor Awam (SPA8i) yang boleh diperolehi melalui pautan ini : http://www.spa.gov.my/

*Maklumat lanjut, hubungi talian : 03-2266 8350 / 8344 / 8347. (Unit Pengambilan PDRM)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Carian Anda :

  • cita cita nak jadi polis spm 2013
  • kelayakan kemasukan anggota sukarelawan simpanan polis boleh serap ke anggota tetap
  • apply polis online borang
  • tarikh pengambilan polis lepas 2014 2015 2016
  • had umur kemasukan polis
  • ada terbuka pengambilan tak tentera udara di kuching swk
  • kelayakan kemasukkan polis
  • jawatan polis diraja malaysia untuk lepasan stpm
  • konstable polis
  • jawatan kosong sijil upsr

{ 282 comments… read them below or add one }

muhamad syafik bin tumin April 10, 2015 at 12:57 pm

Ingin berkerja dan hikmat untuk negara tidal kenal lelah dan penat dalam diri dan tidak kira masa siang atau pun malam

Reply

fariz huhu September 3, 2015 at 10:14 am

saya dah buat permohonan di spa .. bila boleh dpt konstabel

Reply

suhaimi bin othman October 16, 2015 at 10:54 pm

saya dah nak masuk 2 tahun mohon polis kat SPA tpi pemohanan saya tetap senyap macam tu ….kawan2 saya yang buat sama SPA macam saya da pon dapat masuk sekarang kawan2 saya dah ada kat polapor urmmm….keputusan SPM dia orang sama dgn saya agak2 bila saya akan dapat

Reply

fahmie November 4, 2015 at 6:09 pm

mcm mne nk mohon

Reply

amylya December 18, 2015 at 6:06 pm

Assalamualaikum…sy nk tmpg tnye bila akan diakan pengambilan konstabel wanita yek?sy apply spa dah msok 3 tahun tp still snyap cm tu..lau ade yg open ok laa ckit tros dpt jwpn…sy btol2 berminat dgn pasukan pdrm..Ape2 blh inform sy yek…

Reply

YAP KIM CHUAN November 6, 2015 at 12:23 am

kalau SPM BM saya dapat gred 8E ni kira lulus ke tak?
bolekeh saya mohon jawatan konstabel?

Reply

admin November 6, 2015 at 10:07 pm

BM diwajibkan kredit.

Reply

Rusdi Bin Roslan April 10, 2015 at 8:04 pm

Permohonan jawatan kosong PDRM

Reply

John Petrus May 12, 2015 at 9:14 am

I want to be a policeman

Reply

Aryline Robert Chai April 11, 2015 at 12:12 am

Mcm mna nak apply??

Reply

Kamali A/P Murugesu April 11, 2015 at 12:19 am

Saya Mau mohon kerja di kontebel sokongan

Reply

MUHAMAD HAFIZ BIN ZAINUDIN April 11, 2015 at 1:18 pm

mohon jawatan kekosongan

Reply

Nurul Rafidah Awang April 11, 2015 at 5:02 pm

Banyak kali dah Isi Spa ni..

Reply

Ramizan Ramli September 28, 2015 at 8:34 pm

yup..dah banyak kali dah cuba…dari lepasan sekolah sampai 24 umur sekarang..still xda rezeki…naik jemu nak isi lagi..

Reply

siti aishah binti md arsid April 12, 2015 at 3:15 am

saya lepasan spm , belajar die kolej international melaka , ambil kos aviation sheet metal tapi sijil . . saya sekarang pratiklee 6 bulan di spirit aerosytem subang airport inshaa allah 1/6 pratikle saya tamat pratiklee . kalau ada rezki dalam n bidang PDRM alhamdulillah .

Reply

kumaresan April 13, 2015 at 12:34 pm

Saya tidak lulus dalam spm…..malah saya suka sangat kerja di PDRM….Dn cita cita saya juga..tapi sekarang menyesal juga…

Reply

SHAHRIL FIRDAUS88 June 1, 2015 at 6:11 pm

MINTAK PAKAI PMR

Reply

Muhammad khairul ikhwan bin nazri June 4, 2015 at 1:54 am

Mcm mne nk apply pdrm

Reply

Muhammad khairul ikhwan bin nazri June 4, 2015 at 1:58 am

Mcm mne nk apply pdrm , sye berminat berkhidmat pada negara . .
sye berminat nk jdi polis . .

Reply

RAYMOND DASS April 13, 2015 at 1:02 pm

Saye keja singapore, masa cuti boleh saye keja sebagai polis bantuan?

Reply

MUHAMMAD MUSSLIM BIN ISMAIL April 13, 2015 at 7:59 pm

nak isi online macam mana

Reply

SHAHRIL FIRDAUS88 June 1, 2015 at 6:12 pm

SPA 8

Reply

Thelma Rischa anak John April 16, 2015 at 2:40 pm

Thelma Rischa anak John

Reply

NOR AYUNI BINTI CHE AZIZ April 19, 2015 at 4:46 pm

PEGAWAI PENJARA GRED17

Reply

farhanz May 20, 2015 at 1:16 pm

pgawai pnjara dah bkak ka?/

Reply

SHAHRIL FIRDAUS88 June 1, 2015 at 6:12 pm

BKAK LAMA DAH

Reply

rosman a/k alang November 10, 2015 at 4:03 pm

sya brmnt untk bkrja sbgai PDRM..sbb itu adalh cita-cita sbnar sya dri skolah rndah smpai ke penghujung alap prsekolahan..tetapi layak ke sya klu guna sijl spm yg hanya tiga kredit

Reply

rosman a/k alang November 10, 2015 at 4:17 pm

nama;ROSMAN A/K ALANG
TARIKH LAHIR;07/04/1990
BANGSA;ASLI SUKU KAUM TEMIA
TINGGI;160
BRT BADAN;54
KELULUSAN;SPM/TIGA KREDIT
NO TEL;0195721173
ALMAT SKRANG;BLOK JEJARUM TINGKAT DUA PINTU LAPAN BN18 KEM PGA PENGKALAN HULU GERIK PERAK..

NOR AYUNI BINTI CHE AZIZ April 19, 2015 at 4:46 pm

PDRM

Reply

SHAHRIL FIRDAUS88 June 1, 2015 at 6:12 pm

PRDM

Reply

arif September 5, 2016 at 5:53 pm

Assallammualikum tuan/puan,Encik/cik.Saya sejak dari kecil lagi sudah berminat untuk menyertai polis diraja malaysia, saya terlalu minat sehingga terpadang wajah anggota polis terbayang la saya ditempat tu.Saya sedar dengan kelulusan saya hanya sekadar spm yang tak dapat memenuhi syarat-syarat yang PDRM telah tetapkan.sehingga sekarang cita-cita saya masih tak kesampaian.Saya memohon jika pihak PDRM dapat memberi peluang untuk saya menyertai anggota PDRM. adakah saya masih ada peluang lagi dengan usia umur hampir 27 tahun,minat saya terhadap pasukan polis ni amat mendalam.
sekian…

Reply

matpei April 27, 2015 at 9:22 pm

Selamatbsejahtera. Saya amat x puashati sistem pengambilan polis. x kira le pegawai atau konstble. setiap Kali yg paling di tanya..
bapak kamu polis? mak kamu polis? ada saudara2 kamu polis? klu ada sebelah kan an Saya. kalu x ada sebelah kiri Saya. pastu yg swbwlah kiri awal2 diacakap boleh balik. yg sebelah kanan masuk ujian.

Reply

mirol June 13, 2015 at 5:16 am

saya mahu jadi polis… tapi saye xde spm.. klu apply pmr boleh x.. ayh saya polis .. ni nombor fon saye 0199258453

Reply

Lysa July 9, 2015 at 4:35 pm

nk jdi polis pown skurang2 nya spm..PMR xde,,

Reply

hazwan February 19, 2016 at 12:18 am

sape ckp pmr x bleh jd polis..? sy konst. sokongan pkai pmr je..

Reply

ika May 5, 2015 at 4:01 pm

sya minat sangat pekerjaan pdrm…sya harap sya dapat..

Reply

kelissman May 6, 2015 at 2:35 pm

Saya minat dalam kastam .I hope that my chiice can be accept because kastam is my ambition .thank .

Reply

kelissman May 6, 2015 at 2:50 pm

I hope i get it .

Reply

markus bunyau May 6, 2015 at 2:51 pm

I like pdrm

Reply

Fird Aus May 9, 2015 at 7:50 am

Harap dapat

Reply

mohd nazri May 16, 2015 at 12:32 pm

Assalamualaikum,,saya berminat sangat kerja polis tapi belum ada peluang@belum ada rezeki.biarla dara menutupi rekahan tanah air ku biarla jasad menjadi perisai asalkan tidak tergadai agama bangsa dan negara.

Reply

anissuria May 18, 2015 at 11:56 pm

impian dan cita2 saya memang teringin nk menjadi seorg polis . tapi saya takod sy tidak dapat . saya akan cuba sedaya upaya saya selagi boleh.

Reply

amirul hafiz May 21, 2015 at 11:19 am

sama laa..hehehe

Reply

Sofyanto May 19, 2015 at 1:39 pm

Cuba je ke

Reply

khuzaimah razali May 19, 2015 at 3:57 pm

Askm sy mntk sgt2 bab pekrjaan pdrm nih..insyAllah sy nk try mntk mna lh thu kot2 ade rzki.pepun smga brjya sllu whai abg2 n akk2 polis..i luv u

Reply

Umavicknesh nair a/l Balakrishnan May 19, 2015 at 6:02 pm

Saya sudah Cuba banyak kali Momohon Kerja polis. Tapi tiada balas dari Pdrm. Tolong beritahu saya satu peluang untuk khidmat Negara.

Reply

Umavicknesh nair a/l Balakrishnan May 19, 2015 at 6:04 pm

*beri

Reply

Aetos September 27, 2015 at 4:11 am

sudah kerja polis security Singapore gaji Besar apa mau minta PDRM lagi

Reply

Umavicknesh nair a/l Balakrishnan May 19, 2015 at 6:05 pm

Pdrm tolong bagi saya satu peluang

Reply

SAIFUDDIN May 20, 2015 at 2:47 am

Assalamualaikum..Masih sempat lagi ke kalau sy nak buat permohonan harini? Atau tarikh nya sudah tutup?
#Tlgmintajawapan..

Reply

NUR HANANI BT MANSOR May 19, 2015 at 8:26 pm

PDRM

Reply

Md mahazan May 20, 2015 at 6:13 am

sy hrap sgt dpt msuk, skrng dh jd sukarelawan polis, hrap dpt lh tuk yg tetap nie…

Reply

hamzah bin samsudin May 20, 2015 at 7:06 am

Sy xkisah krj apa sekalipn janji dpt krj pdrm

Reply

ESHWARIE May 20, 2015 at 11:21 am

I PERNAH GI PLKN BAGI SAYA SATU PELUNAG PDRM

Reply

farhanz May 20, 2015 at 1:17 pm

tlong lar aku nk krja..

Reply

muhammad syafiq sulaiman May 20, 2015 at 3:25 pm

salam satu malaysia, telah memohon secara on line, namun belum ada panggilan temuduga, semoga pihak spa/pdrm dapat mempertimbangkan permohonan saya .terima kasih.

Reply

Rain May 20, 2015 at 4:23 pm

Apa la gunaya pos iklan tapi takda bagi link betul-betul.. At least bagi la link direct ke iklan penjawatan tu.. Kalau orang tu penat-penat bukak web SPA sekali tak ada pon iklan penjawatan tu kan dah kira menipu tu…

Reply

Razmin May 20, 2015 at 7:16 pm

Huh. . Tdak pa, next time aku cuba lg.
i like PDRM 1000% .!

Reply

amirul hafiz May 21, 2015 at 11:17 am

da banyak kali apply di spa tapi smpai sekarang tiada ape feedback

Reply

Biruntha thewy a/p subramaniam May 24, 2015 at 2:51 pm

HARAP PERMOHONAN INI DITERIMA…

Reply

rahman May 26, 2015 at 8:05 pm

Sya ingin jadi poliss

Reply

Amirul Fahmi Zakaria May 27, 2015 at 12:42 pm

Saya amat meminati PDRM. Disekolah saya menjawat jawatan Pengerusi Kadet Polis. Macam-macam pertandingan kawat kaki saya masuk. Saya dah mohon online SPA untuk memohon jawatan dalam PDRM. Sehingga kini tiada panggilan atau jawapan. Mohon pertimbangkan lah permohonan saya ini. Terima kasih.

Reply

Amin Farhan B Ahmad Nazti May 27, 2015 at 5:03 pm

Saya harap dapat kerja dengan PDRM. Saya betul-betul minat dan saya boleh menolong keluarga saya….aamin…..

Reply

farhan May 29, 2015 at 7:04 am

Sy nak jd polis sbb sy nk tangkap polis2 yg mkn rasuah…

Reply

Chuck October 8, 2015 at 9:36 pm

Memang terbaiklahhh..

Reply

nur anis binti mohd rodzi May 29, 2015 at 11:19 am

Saya harap dapat kerja pdrm..saya suka n minat

Reply

Mohamad Azwan June 1, 2015 at 7:39 am

Keranamu Malaysia

Reply

nandy June 1, 2015 at 7:33 pm

Saya mmang bercita-cita jadi polis ni..
Polis wanita…teringin sgt….tk tahu mcm mana nk isi kekosongan..

Reply

Normardiana June 2, 2015 at 12:56 am

SY BERMINAT UNTUK MENJADI POLIS DIRAJA MALAYSIA..TPI KLAU SY NK APPLY SELAIN MENGGUNAKAN SPA MCM MNE YEA

Reply

muhammad ashraf June 6, 2015 at 10:09 am

subang airport awk ad no.fon hR x…???,sy nk mitak kerja technician…

Reply

Dekk Jaa June 6, 2015 at 12:37 pm

Sya lpasan spm.. minat sgat ngn pdrm… dh mohon.. harap diterimaa…

Reply

HEMALATHA A/P SELIAH June 7, 2015 at 12:06 am

SAYA BERUSIA 23 TAHUN.SAYA SANGAT BERMINAT UNTUK MEMBUAT KERJA PDRM.MINTA TOLONG UNTUK MEMBANTU SAYA.SEKIAN TERIMA KASIH.

Reply

nurhafizah binti hipni August 22, 2015 at 10:51 am

Assalaamualaikum..sya mnat polis ..sya nk kja jdi polis…ayh sy polis

Reply

KHAIRUL NIZAM BIN ARBANI June 7, 2015 at 2:11 pm

Polis cita cita ku.,,

Reply

sugeneis a/p renganathan June 10, 2015 at 2:04 pm

Cita -cita saya ialah menjadi seorang polis officer

Reply

sugeneis June 21, 2015 at 3:18 pm

cita -cita saya ialah menjadi seorang polis

Reply

Azriduan June 11, 2015 at 11:40 pm

Tlg emel sye skiranya adew kkosongan..terima kasih

Reply

mirol June 13, 2015 at 5:24 am

saya ingin jadi polis.. tapi saye xde spm.. saye ade pmr je.. ayh saye polis.. ni no fon 0199258453

Reply

eiqa June 15, 2015 at 1:30 pm

mcm mana nk isi? Nak sngat jadi anggota polis
.kalau ada kosong.tlg wassup saya 0195465163

Reply

yapli lasah June 15, 2015 at 1:48 pm

keputusan spm layak 3 krdet.nak cuba apply kelau boleh01131689751 cll

Reply

Norhazwani Ishak June 16, 2015 at 11:41 am

Kelulusan ijazah sarjana muda. Usia 24 tahun. Berminat……………..

Reply

jimmy ikhzam June 16, 2015 at 5:01 pm

Dari kecik berjuta-kali jerit-jerit kat arwah ayah nak jadi polis. Sekarang dah ada diploma, makin tinggi semangat nak jadi polis. Berharap sgt dapat jadi polis ni.

Reply

Din June 18, 2015 at 7:40 am

Siapa2 yg dah isi borang tu, tunggu jer panggilan untuk ujian fizikal. Biasanya setahun selepas isi borang baru dipanggil untuk ujian fizikal. Tp adakah anda sudah sedia harungi dugaan semasa latihan sekiranya terpilih?

Reply

mohamad rapi June 18, 2015 at 11:31 pm

saya mahu jadi polis

Reply

Fazdzlan Lan June 19, 2015 at 10:22 am

Berminat sgt dlm kerja mencabar,klu d beri peluang msk pdrm sy nak ambil bahagian unit tindakan khas

Reply

suzana bt haron June 25, 2015 at 12:51 am

Sye berminat sangat dalam krja mencabar.kalau d beri peluang msk askar melayu kan best sye harap2 sangat kerja ni 0135698235

Reply

senia jackson June 19, 2015 at 9:17 pm

Ellowww..sy org srwk..mmng dr dlu cta2 sy polis..sy dh eply kt spa tp xda juga surat twrn…so sad…sy nk jd polis….

Reply

norazlisa binti jamal June 21, 2015 at 10:58 pm

Assalamualaikum..saya norazlisa binti jamal,unur saya 29 tahun,berkahwin dan mempunyai anak..saya berminat ingin menjadi salah seorang pegawai polis..kelulusan saya spm 1credit dan 4subjek just pass..saya berminat sangat dlm aktiviti lasak…dan juga ingin berkhidmat demi negara..sila hubungi saya jika ada kekosongan dalam pdrm..no tel saya 0169017301@0167831778..terima kasih

Reply

Azri kadir June 24, 2015 at 9:51 pm

Saya angota tentre lagi 2tahun ckup berkhidmat selama 10thun dlm atm.boleh ka sy ceburi bidang polis.bilakah ada pemilihan.atau pun apakah cara yg perlu saya lakukan.tolng beri penjelasan.0102993450

Reply

mohd wan July 6, 2015 at 6:21 am

boleh memohon melalui ssm..sistem semakan online..bekas tentera boleh mohon kt situ..

Reply

pg fadzli June 28, 2015 at 9:34 am

Skot ada kekosongan dlm swat,UTK & vat 69 khas untuk umur 30 Ke atas.OK skot ITU sahaja skot

Reply

IYLIA NATASYA BINTI MAZLAN REAT June 28, 2015 at 9:53 am

Saya sangat berminat dalam polis dan saya juga antara salah seorang anggota SPDRM .. dari zaman sekolah saya amat meminatinta sehingga mendapat jwtan SM KOR KADET POLIS . saya sangat berharap diberipeluang di dalam bidang ini

Reply

mr ayie June 29, 2015 at 11:55 am

Pelantikan / latihan jawatan konstable PDRM bagi tahun 2015

PULAPOL BULAN
segamat ogos
air hitam november
kinabalu oktober
kuching september
langkawi oktober

semoga berjaya.

Reply

mr ayie June 29, 2015 at 12:01 pm

makluman kepada yg berminat . boleh la memohon di SPA (suruhanjaya perkhimatan awam) setelah permohonan matang antara 2-3 tahun. insyallah akan di pilih untuk temuduga fizikal. skira ya berjaya. akan d lanjutkn pula dalam masa 2-3 bulan untuk ujian akedemik. dan anda akan menerima jawapan berjaya/gagal d situ. jikalau lulus. akan menerima borang untuk di isi. dan tiba untuk menunggu part yg terakhir. untuk cop jari dan medical check up pula. apabila smpai sni. bmakna anda sudah bersedia untuk dilatih nati. (untuk konstable insp xde info).

selamat berjaya

Reply

haikal July 4, 2015 at 1:58 pm

mr ayie terima kasih bab bagi information,saya baru je hantar mdical check kat ipk,skarang tegah tggu jawapan.

Reply

admin July 5, 2015 at 11:05 am

semoga berjaya tuan 🙂

Reply

stephen ak teba July 5, 2015 at 2:57 pm

sya pmgang thap 2 skm juruteknik automotif..apabila apply di spa,spa hnya miminta spm je..sya pun ada spm tapi hanya bm dan sej je..kerana untuk mlyakkn mendpt sijil spm..sya spm tahun 2014 ..kolej vokasional matang kuching..sya brmknak dgn polis..sya pernh mngkut kawat kaki pkbm prngkt kebangsaan di lumut perak..sya bermiknat

Reply

musad ram July 8, 2015 at 5:48 am

Ingin menyelamat negara Dari ancaman

Reply

adi July 11, 2015 at 8:33 am

salam smua…sy ni dh lama mohon tp xda pn surat temudga spai…untuk bulan julai-disember tahun 2015 msh ad lg ke pgambilan untuk tmudga bg jawatan konstabel..mohon kan pjelasan…payah btol mohon1

Reply

MOHAMMED FARISHAM BIN ROSDI July 11, 2015 at 12:08 pm

0133210250 ..tlg sya ingin jdi polis

Reply

nur July 11, 2015 at 4:31 pm

hmm..sy bminat sgt nk jd anggota polis..dlu pnh dpt tmuduga spa 2013 tp xdpt hdir sb ada mslh skit…bila sy apply lain trus xdpt twrn dh..hurm…sedih..bila gagal hdir tmduga mmg nma blacklist ke?or acaner? memg dh xde peluang ke

Reply

mohamad rafi July 12, 2015 at 3:46 am

Saya dah banyak kali apply dalam spa8 tapi tak pernah ada panggilan.saya pun dah 4 tahun turut-turut apply tapi tak de sebarangan panggilan.saya pergi temuduga polis sukarelawan habiskan semua aktiviti sana lepas pergi dapat lulus dah temuduga lepas habis tuanpuan dekat bagi tarikh untuk ujian saringan itu saya dah lulus lepas tu kata surat panggilan sampi rumah dah setahun lebih sampi sekarang tak de panggilan saya harap tuanpuan terima mesej saya dapat timbangkan saya berminat sangat menyertai keluarga polis,saya harap tuanpuan dapat tolong saya sekian terima kasih

Reply

syahrul bin khairi July 13, 2015 at 10:45 pm

assalammualaikum. Saya muhammad syahrul bin khairi., Umur:21tahun., Status:Berkahwin.,asal: Perak teluk intan.,Berkerja:SECURITY COMPLEX GIANT USJ1.,Kelulusan: PMR.,Anak: Seorang.
Saya ingin mohon Tuan/Puan menerima saya berkerja di PDRM. Saya ingin berkerja kerajaan kerana saya ingin menaggung anak dan isteri saya., Saya sangat berminat berkerja bersama PDRM. Saya mohon Tuan/Puan bantu saya dan terima saya berkerja bersama PDRM.
NO TELEFUN:012-4012530/010-4012530, Nama: Syahrul atau isteri saya:Nur Syafiqah.
Sekian Terima Kasih.

Reply

wellen anak joseph July 19, 2015 at 1:01 pm

Saya berminat untuk menjadi anggota polis. Harap Tuan/Puan dapat membantu saya dalam menunaikan impian saya untuk berkhidmat dalam PDRM. Dulu saya pernah temuduga dalam PDRM,tp dada saya tidak menepati syarat. Tp,kini semua ok. Ni no handphone saya 012-8574522. Sekian,terima kasih.

Reply

Amirul Anuar July 20, 2015 at 4:38 pm

assalamualaikum .. saya amirul anuar , saya berminat sangat menjadi sebahagian daripada anggota polis tetapi saya tidak tahu macam mana nak mohon . saya harap pihak tuan/puan dapat membantu saya untuk memasuki sebahagian daripada anggota polis . ni no fon saya .. 0176050209

Reply

sufeyan July 21, 2015 at 2:10 pm

cita-cita sy nak jdi anggota polis..trafif

Reply

lawrance louis July 22, 2015 at 3:05 pm

Saya berminat nak jadi polis..
Saya juga baru menamatkan sekolah dalam bidang diploma pengurusan keselamatan di PETALING JAYA SELANGOR yang sememangnya sejajar dengan polis..saya sedang menunggu peluang untuk memasuki bidang PDRM..ini nombor hp sy..0198729509

Reply

jaidi masag August 9, 2015 at 6:58 pm

Slmt ptg pdrm, bole tanya ka tentang tawaran sya tu ari, binih sya pi tolak sebab kmi tak tauh tentera bole pindah ke pdrm skrang ja tauh.. Jadi skg ni sya nak mohon balik tu tawaran sya bole ka..?? Sya minat nak masuk polis. Law sy dpt balik tu tawaran sya, sya nak brhenti tentera dan sya nak masuk polis. Itu pun law bole laa..

Reply

jefferson regan July 22, 2015 at 11:30 pm

Kenapa semua tinggalkan nombor handset?kalau nombor handphone dtinggalkan di ruangan,adakah agen berkenaan atau pihak kerajaan menghubungi jika ada jawatan atau pengambilan??

Reply

Shaiful July 23, 2015 at 5:41 pm

Saya tentera sekarang,tapi saya nak tanya…kalau dari tentera masuk polis macam mana cara nak mohon

Reply

admin July 24, 2015 at 9:01 am
muhd shaiful July 24, 2015 at 1:12 pm

Saya dah isi spa dari tahun 2….012/2013/2014..tapi masih belum ada jawapn lg dari pdrm….
harap pihak beekenaan dapat membantu saya..tq

Reply

emilisah July 25, 2015 at 5:36 am

Berminat menjadi polis…tpi tu lha tinggi xmelepasi…hanya 156cm saja ketinggian…arap3 bile diberikan peluang utk brkhidmat menjadi anggota pdrm…

Reply

Nur fatimah July 25, 2015 at 2:20 pm

Nak mnx askar,akademik subj math lar xcredit..nak Minx polis,dulu ujian fzkal ggal tngan bengkok lak..kna apply skli lg ka? Ka akan dipnggil skli lg??? Minat jgk..

Reply

maryam July 26, 2015 at 4:21 pm

mcm mane nk daftar jawatan kosong PDRM?

Reply

bryan July 29, 2015 at 11:35 am

Spa.gov.my

Reply

Syahida July 28, 2015 at 2:08 pm

Saya nak mohon pdrm tapi saya dah menghadiri temuduga terbuka…sy mntak encik whatsapp dekat saya kalau ade kekosongan untuk saya…terima kasih.

Reply

Syahida July 28, 2015 at 2:14 pm

Saya nak mohon pdrm tapi saya dah menghadiri temuduga terbuka…saya mntak encik whatsapp dekat saya kalau ade kekosongan untuk saya…0129854436 .terima kasih..

Reply

Syahida July 28, 2015 at 2:39 pm

Saya nak mohon pdrm tapi saya dah gagal menghadiri temuduga terbuka…saya nak berkhidmat untuk negara.Saya mntak encik whatsapp dekat sy kalau ade kekosongan untuk sy 0129854436… terima kasih.

Reply

Eddy masel July 29, 2015 at 1:28 am

Sy bermint dgn polis.. sebab sy mau mnjaga kemanan negara

Reply

faiz July 29, 2015 at 4:45 am

borang pdrm ni bleh isi lgi tk sekarang ni

Reply

bryan July 29, 2015 at 11:29 am

Moga dpat kli tok dpat jwatan dlm pdrm..sbb mnat dri kcil lg..bnyk interview tlah dhadiri, tp ada sja mslah fizikal yg mnjdi kkangan utk llus ujian fizikal..

Reply

haikal hakimi July 29, 2015 at 11:42 am

assalamualaikum….kepada admin dan kwn2 yg lebih tahu,selepas kita berjaya temuduga,adakah kita akan dipilih mengikut markah di buat di perlantikan bukit aman,atau kita telah berjaya dan hanya menunggu surat untuk melapor diri…sebab saya dah kol dan menyemak nama saya di pusat pengambilan….buat masa ini walaupun dah berjaya temuduga untuk konstabel 2015 tetapi masih menunggu surat dari pihak pdrm.

Reply

admin July 29, 2015 at 12:36 pm

Waalaikumsalam, anda perlu tunggu surat maklumbalas atau surat untuk anda menghadiri latihan di PULAPOL yang akan dinyatakan di dalam surat. Mungkin nama anda akan tersenarai di dalam skuad 1 atau skuad 2.

Reply

Mohd Fazrul July 29, 2015 at 12:26 pm

Saya Minat Dalam Membanteras Jenayah,Ada sesiapa boleh bantu saya mencapai impian saya terima kasih sangat jika ada yang sudi membantu, Saya hanya ada sijil SRP saya boleh mula dari bawah sekiranya jalan saya ke arah Menjaga Keamanan Negara 0139535363..

Reply

ellia binti muhammad nor July 29, 2015 at 1:20 pm

assalammualaikum..sy dh isi spa dh 3 or 4 tahun tp masih xde jwpan ape2..dari hari ke hari.dr minggu ke minggu,dr bulan ke bulan dr tahun ke tahun..lama2 umur pun dh lbh..setahu sy umur smpai 28 je..hrp2 pihak pdrm mpertimbangan permohonan pd kami yg umur 24..25..26..27 yg semakin hmpir 28 ni…

Reply

MUHAMAD NUR AKMAL BIN GHAZALI July 29, 2015 at 4:12 pm

SAYA INGIN BERKHIDMAT UNTUK NEGARA DENGAN MENJADI SEORANG POLIS DIRAJA MALAYSIA.SAYA BERKELULUSAN UNIVERSITI INSTITUSI TEKNOLOGI MALAYSIA(UITM PENANG).
BELAJAR DALAM BIDANG PERKHIDMATAN MAKANAN(FOOD SERVICE AND MANAGEMENT).SAYA MINTA TOLONG SESIAPA SAJA KALAU BOLEH HUBUNGI SAYA DENGAN TUJUAN NAK MEMBANTU SAYA UNTUK BEKERJA SEBAGAI POLIS DIRAJA MALAYSIA.SILA BANTU SAYA DENGAN SEBAIK MUNGKIN.
010 3742993 -akmal ghazali-

Reply

haikal hakimi July 30, 2015 at 5:52 pm

admin terima kasih sebab telah memberi banyak maklumat tentang temuduga polis,sekarang ni saya telah pun mendapat surat daripada pihak polis dan saya juga akan melapor diri pada bulan ogos ini….terima kasih sakali lagi…assalammulaikum….

Reply

hazlan September 9, 2015 at 11:16 am

dah lama mohon. tapi kenapa tiada sebarang panggilan. minat sangat nak jadi anggota pdrm. saya ada diploma. harap jika ada maklumat dapat share dengan saya. ni no hp 0172648376

Reply

emirul July 30, 2015 at 10:14 pm

Asslammulaikun saya memang minat untuk menjadi sebahagian PDRM tetapi saya ada PMR Sahaja dan gagal sikit dalam bahasa english..
Dan terlupa paswword S.P.A cmna nak buat ha?

Reply

jupriadi bin basri July 30, 2015 at 10:25 pm

Saya amat bermint untuk menjadi seorang polis…cita cita saya ingin menjadi polis sejak saya dari kecil lagi…tolng bantu saya .tolong info saya kalu da pengambilan polis…0168042523

Reply

jupriadi bin basri July 30, 2015 at 10:29 pm

Admin tolong lh bantu saya…saya amat berduka cita menjadi seorang polis…biarpun hanya SPDRM simpanan polis…saya ingin berkhidmat…tolong bantu saya…0168042523

Reply

Clinton anak diup August 1, 2015 at 1:25 pm

Please

Reply

lisya_ell August 2, 2015 at 12:57 pm

saya nak jd kadet sarjan.tahun ni spm.lepas diploma saya nak mohon jawatan tu.mohon terima saya kerana saya takkan menghampakan pdrm.

Reply

MOHAD SAIFUL BIN KORIMIN August 3, 2015 at 8:28 am

ingin memohon kerja polis bantuan

Reply

Mohd rezza bin mohd johan August 3, 2015 at 10:57 am

Memang Dari dulu minta keja polis nie..smpai skarang blom terima panggilan nak interview sampai lh skrang..hrp 2 lh Kali nie adalh panggilan termuduga utk sya..saya nak sangat keja polis nie sbb nak berkhidmat utk negara..amin

Reply

Aizat August 5, 2015 at 1:23 am

Saya teringin menjadi salahseorang anggota polis kerana berbakti kepada masyarakat serta mebakteras jenayah yang semakin merucitkan

Reply

mohamad sayful bazli b ismail August 6, 2015 at 3:54 am

Sya mohmad sayful brminat sbgai polis drja mlaysia sjak awl prskolhn.sjil spm ja sya smpai skrg bLom trcpai sgla impian n cita2 sya..ad rzeki sy hrapkn sy dpt mnjd polis n dpt brbkti kpda negara.

Reply

dora August 8, 2015 at 1:00 am

dh lma tggu pggilan polis pdrm. minat dgn pdrm sjak skolh lgi. pluang xkn disia siakn..

Reply

dora August 8, 2015 at 1:05 am

sy guna sijil spm shja ingin bermula dari konstabel. Minat dgn krjaya polis dn ingin bkrja brsama2 dgn pdrm. mohon ingin bkrja sbgai polis dan sudah bersedia mghadapi rintangan.

Reply

dora August 8, 2015 at 1:13 am

knpa cita2 ingin mnjadi polis tdk trcpai sdgkn sy telah brusaha utk mndptkn pkrjaan ini.

Reply

s3f1 August 12, 2015 at 7:37 pm

sy pun mau juga jadi polis mcm gerak khas

Reply

abdul halim August 12, 2015 at 10:17 pm

nanti klau ada pengambilan polis hubungi saya ok 01125658901

Reply

MOHD ASYRAF FAROOMI August 12, 2015 at 10:58 pm

ok relax bro

Reply

MOHD ASYRAF FAROOMI August 12, 2015 at 10:58 pm

satu peluru satu musuh

Reply

MOHD ASYRAF FAROOMI August 12, 2015 at 11:00 pm

terlepas pemilihan perajurit tentera darat baru baru ini, alangkah hampanya impian ini., kenapa mesti krik krik kawan kawan………………………………..

Reply

ardiieyaah August 14, 2015 at 3:54 pm

saya mnat nk kja mcm ni tp
klulusan hnya pmr jak

Reply

hikmah amanina August 15, 2015 at 5:04 pm

course ap nk ambik nk jd polis

Reply

hazlina binti wahab August 18, 2015 at 12:05 am

Saya seorang anggota simpnan polis(sp) skrg ,saya ingin mmohon jawatan tetap dlm pdrm sbgai konstable..hubungi saya razif 0183913039 /0133000553

Reply

Faten amera August 18, 2015 at 7:56 am

5thun menunggu start 2010 and then smpai skang still xdpt lg cpai impian nk jdi polis ..

Reply

Norshafinas bt mohd isa August 18, 2015 at 2:59 pm

Ini impian sy dari kecil…………….hingga sekrang

Reply

mohammad syafiq aizat b. adam August 20, 2015 at 4:24 pm

sme la kte..

Reply

mohammad syafiq b. adam August 20, 2015 at 3:21 pm

cita2 dari kecil lagi nk menjadi anggota polis …tpi xtau nk mnta dri spe…klau ad jawatan kosong pm sye blh 0173153148…mohon sngt…;(

Reply

NURSYAFIQAH BINTI HAMDAN August 21, 2015 at 12:57 pm

Sy brmnt utk mnjadi seorang anggota polis bantuan

Reply

MANUSHNAIR/BALAMOHAN August 22, 2015 at 2:29 pm

Saya rajin bekerje
Menghormati,
Disiplin.

Reply

NIK NURSUSILA BINTI NIK DIN August 23, 2015 at 8:07 pm

Salam sejahtera,sy anggota pvr yg bertugas di ipd cheras,sy amat berminat utk mjadi anggota polis(PDRM).Sy juga telah mengisi SPA8,tp tiada respon lg,sy berharap sgt sesiapa yg blh mengambil sy utk bkerja dgn PDRM secepat mungkin oleh kerana umur sy dah masuk 29thn,disini sy sertakan no tel sy untuk sebarang pertanyaan 0193551404,tq

Reply

Rhuban August 25, 2015 at 10:26 am

Saya berminat untuk mnjadi seorang anggota polis…

Reply

MAGASVARI A/P NAGARAJAN August 25, 2015 at 12:16 pm

Selamat sejahtera.Saya berminat jawatan kosong kerajaan di PDRM.Saya memiliki kelulusan sijil SPM.
Nama : Magasvari a/p nagarajan
Umur :20
Tarikh lahir : 09-05-1995
Alamat : No28, jalan camar 2, taman camar 09000 kulim kedah.
Agama : Hindu
Keturunan :India
Ketinggian :144
Berat : 75kg
Kelulusan : SPM
Contact number : 016-424 416
Thank you

Reply

Rodsman August 26, 2015 at 1:19 pm

salam sejahtera dan salam satu malaysia di saya memberitahu bahawa saya amat meminati sektor kerajaan iaitu pdrm,,, saya berharap boleh di terima di sektor pdrm tersebut skank saya masih menuntut di universiti saito college mengambil bidang diploma law enforcement administration…. Dan diploma saya amat bersesuai dengan bidang kepolisan di malaysia iaitu menerapkan tentang undang2 di malaysia…..
Wasalamm

Reply

nooraini bt hashim August 27, 2015 at 1:22 pm

kalau ada rezeki tuk masuk polis insyallah dapat,lame dah tnggu surat tapi surat lain yg sampai…. 🙁

Reply

TAN HOCK ONG August 27, 2015 at 4:22 pm

Sy minat jadi sbg anggota polis,sy telah belajar habis tingkatan Spm aliran sains.
0164755888

Reply

rina nazriana bte rahmah August 30, 2015 at 12:12 pm

Mcm mn mau isi borang

Reply

sylvester August 31, 2015 at 10:12 am

Saya berminat hendak menjadi seorang PDRM semenjak di bangku persekolahan.. ITU lah impian saya Dari dulu sehinggalah sekarang. Saya memohon agar pihak tuan dapat memberi peluang kepada saya untuk menjadi sebagai seorang PDRM.0105973154 no.tel.

Reply

Joseph bin yusop September 2, 2015 at 2:46 am

saya dari kecil minta sungguh jadi polis, pelajaran saya x ada tapi boleh membaca dan menulis sekarang ne umur saya 30thn, ada kah saya boleh d terima kalau dapat saya ingin sungguh berkhimat untuk negara, hari2 saya tengok d laman web kerja kosong polis d raja malaysia( PDRM), saya mengharap sungguh dapat masuk PDRM ne, Lau d beri peluang ne nombor telepon saya:- 01123599377 saya sedia berkhimat untuk negara amin. Saya dah try online tapi susah nk masuk harap d pertimbang permohonan saya ne amin.

Reply

Alageswary September 2, 2015 at 12:18 pm

cita-cita saya nak jadi seorang anggota polis
my ambition to be a policeman

Reply

nina September 2, 2015 at 3:45 pm

Sy tringin Sgt nk msok pdrm..dh mmg minat sy dri kcik lg..lgpn sy ada sjil PLKN..org ckp klau ada sjil PLKN nii senang mntak krja krajaan..tpi sy dh isi borg online spa8 tak dpt2 pon…kli nii sy hrap pihak pdrm trima sy..trima ksih.

Reply

lawrince ak lagan September 7, 2015 at 4:56 pm

saya dari dulu nk sangat jadi polis tapi sijil pmr xda apatah lagi spm..lagi lh xda,knapa mesti guna sijil semua tu..kalo sijil upsr xapalh juga janji kerja ikhlas amanah dan jujur..kalo ada sijil pmr,spm dan diploma skalipun xda guna kalo kerja malas x amanah dan x jujur..sikap anda lebih penting dari sijil kelayakan anda..

Reply

shahrezza bin sulaiman September 7, 2015 at 8:43 pm

assalamualaikum dan salam satu malaysia.saya shahrezza bin sulaiman.tujuan saya mengisi spa ialah saya ingin sangat bekerja polis.kerna ianya merupakan cita cita saya dari kecil hingga ke dewasa.saya berharap tuan puan terima permohonan ini.agar saya dapat membantu keluarga saya.

Reply

LOW MING QUAN September 9, 2015 at 12:07 am

hendak jadi anggota pilis

Reply

LOW MING QUAN September 9, 2015 at 12:08 am

hendak menjadi seorang anggota polis

Reply

lin September 13, 2015 at 11:26 am

Saya ingin mengisi jawatan polis..lulusn SPM Pernah join Khidmat negara thun 2010

Reply

muhamad malek bin yusof September 14, 2015 at 8:41 pm

Saya memerlukan kerja tetap…
(940519-01)
0137300546

Reply

alexius waseli September 15, 2015 at 2:05 pm

saya teringin jadi polis , sekarang kelulusan stpm.. bagaimana hendak memohon? dan pangkat apa layak untuk dipohon?

Reply

alexius waseli September 15, 2015 at 2:07 pm

saya teringin jadi polis , sekarang kelulusan stpm.. bagaimana hendak memohon? dan pangkat apa layak untuk dipohon? 0135765276

Reply

mahligai sayang September 15, 2015 at 7:02 pm

salam, sya nak tanya..manakah saluran yg betul utk saya bertanyakan tentang status permohonan saya, sebab saya sudah melalui sesi temu duga tetapi sampai sekarang saya masih belum dihubungi atau menerima sebarang surat daripada pihak PDRM.. di manakan saluran yg betul untuk saya bertanyakan tentang status permohonan saya, sama ada saya lulus atau gagal dalam temuduga ??
saya perlukan bantuan ..

Reply

anonymous September 23, 2015 at 10:30 am

ko punya temuduga bila? yang tahun lepas punya?

Reply

rizalmanraizo September 28, 2015 at 10:12 pm

Tggu je..bulan 12 ni kemasukan di kuching dan air hitam, negeri sembilan..

Reply

logeswaran September 15, 2015 at 10:30 pm

macam mana daftar untuk polis

Reply

putra September 16, 2015 at 10:44 pm

assalamuaikum saya putra nak tnyak bila pengambilan polis perpangkat konstebel di daerah tawau saya harap anda bleh bagi maklumat kepada saya mr ayie….terima kasih…..

Reply

Syafiq September 21, 2015 at 7:11 pm

Mcm mne nk apply?

Reply

Mokhtar bin Kv jainudden September 21, 2015 at 11:36 pm

Asalam muhalaikum dan Salam satu Malaysia Saya mokhtar bin Kv jainudden adalah anggota ssp Nkra yang bertugas di ipd dang wangi Saya mohon supaya Saya dapat di serap pada konstabel sokongan atau anggota regular Saya Amat berminat untuk berhidmat dalam pasukan PDRM sepenuh masa Saya banyak pengalaman yang Saya belajar dalam Pdrm ketika berhidmat sebagai Ssp haraf Bahagian pengambilan dapat mengurangkan syarat di mana jika Ada sijil spm syarat Lulus Dua mata pelajaran boleh berhidmat Saya Amat berharaf dapat menyertai pasukan ini untuk Maruah Bangsa dan Negara Talian Hayat yang boleh di hubungi 01118722441

Reply

sabtuyah binti sapian September 24, 2015 at 3:47 pm

bagaimana nak apply jawatan secara online ?

Reply

florina ak tihong September 28, 2015 at 9:03 am

Saya Florina ak tihong…. Berumur 23 tahun…sya sdah bkhwi..sye bminat dgn kja sorg polis……kja yg lasak… Klau ade k’ksongan sila hubungi saye 0138433941

Reply

noorkejorah a.harman September 28, 2015 at 9:32 pm

assalamulaikum..saya kejora asal sabah..saya dah apply krja tu..n saya dapat balsan ..saya dapat pggilan utk sarjan n kostabel sokongan..kedua2nya sekali..jadi saya bingung lah plk nak pilih yng mana..n satu lagi..saya dah byk kali kol unit pengambilan pdrm..tpi ketiga2 num tu x ada yg jawap..tolong kol saya kalu tuan puan nampk comment saya ney…terima kasih..

Reply

Nur Shahirah bt and rahmat September 28, 2015 at 11:33 pm

Assalamualaikum.. Saya teringin nak jadi anggota polis.. Macam mana nak mohon..

Reply

syahira September 29, 2015 at 4:25 am

as,salam
sye btoi2 bermint sangat dgn pdrm masa dekat sekolah dulu sye aktif sangat kadet polis.kalau ada k’kosong konstabel sila hubungi sye 010-2790512

Reply

EVE September 29, 2015 at 11:02 am

sya dh tsenrai ujian fzkal tp tkandas di bhgian mata..hmm ada silau sikit..syg btl

Reply

MUHAMMAD FAUZAN BIN MANSOR September 29, 2015 at 11:40 am

No HP : 0127002109
No IC : 970902-01-5525

Reply

franky September 29, 2015 at 12:21 pm

NAMA:JAMES FRANKY ANAK JULAI
NO I/C:910614-13-5851
NO H/P:013-2849280

Saya minat sangat-sangat ingin menjadi anggota polis..cita-cita saya memang nak jadi anggota polis..berilah saya peluang untuk menjadi seorang anggota polis..saya minat dalam badan beruniform polis..

Reply

muhammad arif September 29, 2015 at 6:29 pm

saya da 2 kli pergi ujian tpi sayang gagal ujian ketinggian die nk 163..tpi sy 162.9 ..tpi bole dikate x dpt lg..kalo tgok line tu da kne tpi sy still x bole dan boleh ditnye betul2 ke berminat..kalo sy x beminat x de nye 2 tahun berturut pegi ujian jauh2 pak cik oi..xde kable kot tu susah dpt..

Reply

erni September 30, 2015 at 12:14 am

..sy nk tnya.. cm ney nk apply..sbb sy ada diploma..then sy nk apply jawatan apa yang layak utk diploma…sy nk sngt jdi polis…blh tolong sy…plisss

Reply

anaszerie bin bah tom September 30, 2015 at 12:20 am

Sya nk bktibkn yg sya blh jdi pdrm mcm ayah dn adik sya..jka ada kkosongan hbngi lah sya 0173422836

Reply

anaszerie bin bah tom September 30, 2015 at 12:23 am

Saya nk bkti kn yg sya blh jdi anggta polis…sbb ayh dn adk sya anggta polis…jka ada kkosongan sli hbngi sya 0173422836

Reply

Sum choon hong September 30, 2015 at 12:46 am

Tuan /puan Saya ialah anggota SP saya sangat -sangat minat jadi anggota polis kalaur tak boleh boleh mintal jadi anggota sokongan tak . Saya betul minat jadi seorang anggota beruniform polis sekia terima kasir dan boleh dapat tak

Reply

Muhammad afiq zakwan bin amran September 30, 2015 at 9:14 am

7

Reply

Zul sniper September 30, 2015 at 4:37 pm

Dh byak thun mohon di spa tp xpnah dipgl..skrg dh brusia 27..sgt mnat jd polis dn msih brharap mnjd polis krana dilahirkn dlm kluarga polis..klulusan diploma..anggota SP..hrp dithun ini sy akn dipgl..

Reply

norazlina bt sazali September 30, 2015 at 6:27 pm

Saya minat polis…tp xtaw sy layak@x,seb sy rendah..n umor pon dh 31…

Reply

NOR ATIQAH BINTI AZMI October 1, 2015 at 4:50 am

Saya brminat dngn krjaya PDRM..sbb ia kerja yg mncabar dn lasakk

Reply

rakesh saravana October 1, 2015 at 7:10 am

Saya pun berminat nak jadi polis itulah cita cita aku.umur saya 18.macam mana aku nak daftar polis

Reply

mohd October 1, 2015 at 2:08 pm

Berminat dalam bidang marketing,
jawatan sebagai krew event, pembantu penyelia, penyelia operasi.
Lokasi: subang jaya
Berminat call/Whatsapp: Farid(01112370602)@ Hantarkan resume ke farid_orinsgroup@yahoo.com

Reply

SITI MARINA HIDAYAH BT MD YUSOF October 2, 2015 at 12:01 am

Assalamualaikum. Sy mmg dh lma dah nk mnyrtai pdrm ni. Mmg susah nk dpt. Tpi sy nk cuba jugak .mna thu ad rezeki sy thun ni. Mohob mana2 pihak bntu saya.

Reply

noor nabilah binti mohammad nasir October 2, 2015 at 12:25 am

Cita-2 saya memang nk jadi polis dari kecik …. Temuduga ka mcm mana ?

Reply

ERIC MICHAEL October 4, 2015 at 4:02 am

Kalau lah sy dapat jadi polis sokongan pun jd lah…asalkn cita2ku tercapai..

Reply

Ranjesnaath a/l Moganath October 7, 2015 at 11:58 am

Nama saya Ranjesnaath. Saya berminat untuk menjadi Konstable polis. Adakah saya perlu pohtostat ic ibu bapa, encik?. Saya mempunyai sijil Spm. Encik, saya berharap permohonan saya diterima. Terima kasih encik.

Reply

Chuck October 8, 2015 at 9:52 pm

Sewaktu darjah 1, cikgu bertanyakan cita2..ku menjawap nak menjadi polis..setelah mengharungi bertingkat2 payah jerih hidup sehingga ke menara gading akhirnya hari yang ditunggu2 telah tiba.. Pengambilan Kadet ASP..di IPD..Malangnya tahun itu belum lagi konvo..huhu Ibu pula memujukku terus untuk melupakan cita2ku..dia menasihatiku untuk menjadi guru, sebab katanya banyak cuti, banyak masa dengan keluarga. Dipendekkan cerita, kini menjadi seorang guru bahasa inggeris. Hujung minggu pula mengajar di pusat tuisyen. Seronok dengan profesion ini dan sentiasa akan meningkatkan diri untuk anak-anak murid. Sekarang ini menggalakkan murid2 untuk menjaga disiplin diri dan belajar bersungguh2 untuk mendapat kejayaan dalam m/pelajaran. sempat juga menyokong di kalangan mereka yang bercita2 sama dengan diriku sewaktu ketika dahulu, moga2 mereka boleh menyambung legasi impian ku itu..apapun kepada saudara/saudari yang berminat dengan profesion ini, jangan pernah menyerah kalah. Cuba dan terus mencuba lagi. jika sudah memang rezeki, bergolek sendiri di depan mata apa yang dipinta..

Reply

berhuhuhu October 11, 2015 at 12:19 pm

agak2 korang komen nak minta kerja diorang ada ambil peduli x??

Reply

satria merah October 11, 2015 at 9:52 pm

Apelah korg minta job kt sini.. ni blog sapa2 ntah ye pon utk iklankan peluang kerja..
nak mohon PDRM skg kena melalui pendaftaran laman web SPA SAHAJA.. so, pi la apply kt sana.. internet kan ada taip je SPA kt google tu.. ada kekosongan dia call la amek surat panggilan kt IPD yg terdekat.. Btw, sy intebiu 19 oktober 2015 nih kt PGA semenyih, doakan sy dapat kengkawan nti leh sy tolong korg plak.. ahaksz

Reply

MOHAMAD AMIRUL BIN HUSIN October 12, 2015 at 1:18 am

ASSALAMUALAIKUM KEPADA YANG SEDANG BERTUGAS,,,SAYA BERMINAT MENJADI SEORANG ANGGOTA POLIS DIRAJA MALAYSIA,SAYA ADA KELULUSAN SPM,DAN JUGA SIJIL KADET POLIS,SAYA HARAP PEMOHONAN SAYA DI TERIMA OLEH PIHAK TUAN PUAN.. ( NO TEL;0139919519) (ALAMAT RUMAH)73,KAW DUSUN NYOIR,KAMPUNG KUALA BALAH,17610.JELI KELANTAN..

Reply

lili October 12, 2015 at 8:52 am

salam,admin nak tanya la, sy dh pernah dipanggil untuk temuduga fizikal dan lisan 2012 xsilap,tp gagal sebab x dipanggil untuk temuduga yg ketiga :'(.. adakah perlu sy mengisi kekosongan semula di spa8..atau dah tak akan dipanggil lagi..mohon penjelasan yer.,tq

Reply

jim bin shamsuddin October 12, 2015 at 10:49 am

Saya teringin sangat nk jadi polis tolong la saya sebagai org susah nie sebarang pertanyaan hubugi saya0128284868

Reply

Wan hakim October 14, 2015 at 6:03 pm

Assalam admin …saya nk tnya …sya ad rekod dgn balai ..tapi tak pernah masuk penjara …cuma dh dijamin …layak ke sya memohon jawatan pdrm ? Kes 2 tahun yang lepas …sya ad sijil vokasional , sijil kemahiran , dip german mlysia instite ..

Reply

bert October 17, 2015 at 10:12 am

tinggi cun.. spm cun.. tapi setiap kali ujian fizikal polis mesti kena tendang.. gara2 ada tatu naga di lengan.. tapi kalau pakai uniform pun bukannya nampak..
cuma nak bagitahu.. kenapa?..orang yang ada tatu ni semuanya jahat ke?.. macam saya tiada rekod jenayah cuma saya minat menatu saja.. art..
banyak poliz yang bersih badan tapi perangai??? tingkah laku??? fikir2 sendiri r.. banyak di luar sana..

Reply

Jonathan Lukas October 21, 2015 at 11:30 pm

Nama: Jonathan Lukas
No I/C:930722126707
No hp:01126395583
E-mail:jonathanlukas92@yahoo.com
Berminat menjadi Polis untuk berbakti demi Negara Malaysia Tercinta.

Reply

ayie October 22, 2015 at 8:47 pm

mcm mane nak isi borang untuk pemohonan polis ni , saya da masok laman web yg diberi tp xdew pon tulis pasal pdrm .. please help me

Reply

Siti nur hartini binti mohd said October 24, 2015 at 4:41 am

Math gagal agak2 leps x?

Reply

ariffin October 24, 2015 at 7:54 pm

Salam tuan..sya dri askar wataniah leh mhon konstabel sokongan tak,syarat klyakan pmr saya tgok kt spa8..sya pnah apply knstabel sokongan tpi tk pnah dapat2..syarat kelayakan pmr dah ngam..kena dgn syaratnya..sya harap sya dpt jadi polis..kalau dpat nk jadi komando..tpi apa kan daya tk pnah dpt pun polis sokongan hurmm sdih sgt2

Reply

Nurnasriq Zulkarnain October 28, 2015 at 12:55 am

Alhamdulillah..mohon dari tahun 2012 dan pada tahun ini yang secara kebetulannya genap berumur 28 tahun baru dipanggil untuk jawatan konstabel lelaki siri 2/2015..proses dokumentasi dan ujian fizikal pada 29 september 2015 dan telah pun lulu..kemudian temuduga pada 13 Oktober 2015 dan telah lulus..sekarang cuma perlu beri keputusan medical check-up dan dimaklumkan bahawa pihak pengurusan akan mengeluarkan surat lapor diri pada pertengahan november ini, dan 26 disember laporkan diri di PULAPOL Kuching..

*sabar itu separuh daripada iman

Reply

ariffin October 30, 2015 at 11:09 pm

Wahh best la pasni jadi polis..hee
Sya dah lama mhon polis..,polis sokongan tak pernah dapat urmm msa. Dapat panggilan polis,surat ptama smpai rumah ea?ke polis call ..mklum la tk pnah dapt polis lg urm

Reply

Nurnasriq Zulkarnain November 7, 2015 at 5:34 pm

Selalunya pihak balai akan telefon atau hantar sendiri surat eksais tersebut..

Reply

Mohd fikri November 5, 2015 at 1:17 am

Assalamualaikum… cepat nya dpt? Saya ujian fizikal bulan 10.2013 dan temuduga bulan 10.2014 .medical 2 minggu lepas tu. Semua lulus. Tapi ni dah setahun tunggu surat lapor diri… Kalau betul hujung tahun ada pengambilan lagi. Hope rezeki sya ada kt situ.

Reply

Nurnasriq Zulkarnain November 7, 2015 at 5:39 pm

Menurut dari pegawai yang ada pada masa tu,diorg cakap pengambilan saya ni dalam kadar segera..untuk saudara punya pengambilan saya x pasti..

Reply

Mohd fikri November 13, 2015 at 8:21 pm

Alhamdulillah sya dh dpt panggilan. Bulan 12 ni lapor diri

Reply

ariffin November 17, 2015 at 2:08 pm

Wahh best la dah lapor diri..
Sya nk mhon knstabel spm 1 kredit 1 lulus..
Sjil lain askar wataniah ..tk tahu la leh support ke tak
Sya mcam nk try knstabel..ada pengambilan eksesais
Kat jb
ramai suh saya try minta..mana tahu dah ada basic
Leh dptmbangkan..
Tpi hati kata kuat cuba kalau tk dpt tak apa urmm
Tahniah fikri baris baris sedia hehe

Nurnasriq Zulkarnain December 13, 2015 at 10:28 am

Salam..saudara fikri dapat di pusat latihan mana?saya dapat di kuching..dan satu lagi, surat akuan terima tu perlu dikembalikan kepada bukit aman atau di pusat latihan?

fairuz December 18, 2015 at 1:40 pm

sahabat dah dpt ke surat panggilan?saya hadir temuduga pada tarikh sama tapi masih menanti surat panggilan..

Reply

TAKDIR GUNAWAN October 28, 2015 at 7:10 am

Assalamualaikum…… saya orang indonesia saya mau jadi polis diraja maleysia, apa saya bisa diterimah untuk jadi polis diraja maleysia, kalow tuan mau terimah saya ini no hp saya 085329000719.makasih tuan

Reply

TAKDIR GUNAWAN October 28, 2015 at 7:18 am

Assalamualaikum. .saya warga indonesia sangat mau jadi polis diraja maleysia…jika tuan berminat hubungi saya 6285329000719

Reply

wan mohamad nor hazrim November 3, 2015 at 2:03 pm

Saya teringin sangat jadi polis tapi tak pandai sangat mohon online ni…ada siapa² boleh bantu tak???saya juga ingin bertanya, borang spa8 ni memangnya sekali jew kew boleh isi?? saya tanya ni sebab saya lupa password borang spa8 saya..harap ada maklum balas dari korang..

Reply

Saiful Zulkifli November 3, 2015 at 6:39 pm

Saya berminat sangat utk menjadi anggota polis…dari dulu sampai skrg pun tak pernah dapat. .Bnyk kali sudah mencuba…sekarang umur pun sudah 29 tahun..harap tuan dapat pertimbangan keputusan saya..sedih sangat tidak dpat berkhidmat utk nega1ra..no tel 0179886097..

Reply

andi November 4, 2015 at 6:53 am

Huhu

Reply

Mohd fikri November 4, 2015 at 1:45 pm

Nak tanya sikit, saya dah setahun menunggu surat lapor diri konstabel… status menunggu sya mcm mana ea?

Reply

Mohamad Firdaus November 6, 2015 at 8:59 am

Assalamualaikum. Saya nak tanya macam mana nak buat permohonan untuk jadi konstable polis.

Reply

admin November 6, 2015 at 10:06 pm

Waalaikumsalam, sila baca info di atas.

Reply

mohammad ruzaini November 6, 2015 at 11:38 am

rela pergi main gym nk besarkan dada tbuh ap ssmua.. pi temuduga xlepas sbab xde org dlm nk.ejaz mmm

Reply

admin November 6, 2015 at 10:06 pm

tak perlu orang dalam kalau dah rezeki. ketepikan pemikiran memerlukan ‘kabel’ atau orang dalam. InshaAllah kalau dah rezeki.

Reply

mohd khariza November 7, 2015 at 1:32 pm

Askumm..umur sy skrg m’lebihi drp had umur yg di tetapkan (<28tahun),adakah sy masih lg boleh memohon utk masuk dlm PDRM?sy harap sgt dpt m'yertai dlm badan badan b'uniform PDRM.

Reply

admin November 8, 2015 at 6:34 pm

maaf, syarat utama untuk umur telah ditetapkan.

Reply

MUHD SHAHIRUDDIN BIN ABU MASOR November 9, 2015 at 10:26 am

Sy nak mohon jawatan untuk perbadanan kemajuan negeri PNKK

Reply

MUHD SHAHIRUDDIN BIN ABU MASOR November 9, 2015 at 10:28 am

Saya juga nk mohon untuk jawatan konstable

Reply

nur atikah November 10, 2015 at 3:39 am

assalamualaikum…mcm mane nk mmohon jawatan pdrm?sy dah lama teringin..sy dah sem akhir utk hbs diploma..skrg nak sambung degree..

Reply

admin November 10, 2015 at 1:03 pm

Waalaikumsalam, cara untuk memohon sudah kami terangkan di atas.

Reply

Ema Mastura lsmail November 10, 2015 at 2:08 pm

Sjak dr hbs sekolah lg sy isi borang spa 8 utk jd anggota polis tp smpai skrg lom ade rezeki lg..skrg umr sy dh lbh dr 28 thn..sy bhrap sgt dpt jd anggota polis sbb mmg cite2 sjk kcil lg mhu brbakti pd negara dan bgsa.

Reply

amin November 11, 2015 at 12:53 pm

sy ada kelayakan stpm. boleh kah sy apply utk jawatan sarjan? sebab ada yg mengatakan kemasukan stpm sudah dimansuhkan. hanya diploma. mohon penjelasan. terima kasih

Reply

Asamboi November 12, 2015 at 7:50 pm

Sijil stpm smmgnya setaraf dgn diploma…malah lbh laku…

Reply

Asamboi November 12, 2015 at 7:48 pm

Jwtn kosong konstable wanita bla lg erk..mohon pencerahan…

Reply

bunga ros November 12, 2015 at 11:06 pm

iyaa…sy sdang mnunggu iv trbuka polis konstabel wanita

Reply

Shahirul shamim November 13, 2015 at 4:47 pm

Saya nak sngt menjadi polis .. ada sesiapa sudi tolong

Reply

mokhtar November 13, 2015 at 7:30 pm

sy sudah lepas setiap ujian serta medical check up dan tunggu surat tawaran

berapa banyak siri setiap tahun dan average tarikh kemasukan setiap siri?

Reply

Raja November 14, 2015 at 6:18 pm

Salam admin mohon reply asap…berat saya 120kg tinggi saya 182cm…sy ingin mencuba nasib hari khamis ini 19/11/15…adakah saya akan disuruh pulang serta merta kerana berat sy berlebihan???

Reply

admin November 14, 2015 at 7:57 pm

Salam, kalau BMI anda masih dalam lingkungan yang sihat, tiada masalah bagi berat badan dan tinggi anda.

Reply

bunga ros November 16, 2015 at 11:47 pm

admin bilakah iv trbuka pengambilan konstabel wanita ?

Reply

Muhammad shamsul bin shahrin November 16, 2015 at 5:42 pm

Cita -cita sy untk jdi polis untk bntu ngara ..smgup brkrje brkrje mlm

Reply

Rajkumar a/l kasi November 18, 2015 at 3:11 pm

Salam satu malaysia.saya konst/sp57685 rajkumar a/l kasi ingin masuk regular.kelayakan saya diploma lanjutan dan diploma kejuruteraan automotif di polteknik.kelulusan spm bm tidak ada kepujian hanya lulus sahaja.sebab itu saya menggunakan kelayakan pmr (bahasa melayu c,mematik d dan lulus empat mata pelajaran).saya sudah memohon dalam spa konstabel sokongan.belum ada reply.pls help me

Reply

Muzil November 20, 2015 at 1:53 pm

Assalamualaikum admin..saya nak tanya ni,boleh ke pergi temuduga tanpa dipanggil untuk temuduga,saya dh isi spa8 tapi tak panggil..boleh ke saya pergi temuduga tanpa panggilan temuduga..saya teringin sangat nak sertai anggota polis..

Reply

admin November 20, 2015 at 3:27 pm

Waalaikumsalam, ya anda boleh pergi dan bawa sekali penyata yang mengatakan anda telah mengisi jawatan PDRM di laman web SPA.

Reply

Muhammad Zulazly November 20, 2015 at 4:17 pm

Assalamualaikum admin..saya baru sahaja mengisi spa untuk memohon jawatan dalam pdrm…kelyakan saya spm dan saya menepati semua syarat yang telah ditetapkan oleh pdrm..cita2 saya memang ingin menjadi anggota polis…saya dapat info bahawa pdrm mengadakan pemilihan jawatan konstabel di semua negeri kecuali Selangor..tapi saya tak di panggil lagi oleh pihak cik/tuan…saya berharap sangat agar diberi peluang untuk berbakti kepada negara..saya respect pada pihak pdrm..saya harap pihak cik/tuan dapat beri saya peluang..sekian

Reply

NURUL MAZIDAH BT BADROL HISHAM November 29, 2015 at 1:48 pm

Assalamualaikum..sy sgt2 meminati bidang unit beruniform nie..dh apply spa n dh dftr..cuma lum ada rzki sy utk d pnggil..tp sy tak mengalah..dpt jd polis bntuan pon dh syukur sgt..

Reply

mohd firdaus bin razali December 1, 2015 at 8:20 am

Asalamualaikum ..sejujurnya saya mintak maaf jikalau
luahan kata2 saya agak keterlaluan .. Sejujurnya apa yang
Hendak saya sampaikan agak bodoh sedikit ..Dari pengalaman
Dan sokongan family dan kawan2 ..kini saya sedar bahawa kebodohan
Saya selama 3tahun .terjebak dalam kes dadah .di pendek kan cerita
Saya mmg hendak masuk polis ..tetapi dengan kelayakan spm saya
Yang agak tidak memuaskan ..4t 4g..tetapi saya mempunyai sijil skm tahap2/3
Boleh kah saya apply polis ..

Reply

mohd firdaus bin razali December 1, 2015 at 8:30 am

Maaf sekali lagi .. Jika encik atau puan tidak keberatan
disini saya tinggal kan no fon 0139449899.. Tolong info
Bagaimana hendak apply PDRM .terima kasih

Reply

ASRAFFAL BIN MAHIRIN December 8, 2015 at 3:43 pm

SAYA NAK MEMOHON UNTUK MASUK PDRM…SAYA AMAT BERMINAT DENGAN PDRAM..KERANA SAYA INGIN MENGUBAH HIDUP KELUARGA SAYA…MACAM MANA

Reply

ASRAFFAL BIN MAHIRIN December 8, 2015 at 3:47 pm

MACAM MANA NAK APLY..SAYA TERINGIN SANGAT NAK LIHAT KELUARGA SAYA TERSENYUM..SEJAK DARI KECIL LAGI SAYA AMAT MEMINATI POLIS..SAYA TINGGAL KN NO HP SAYA D SINI..01131540542..HARAP MAAF..TERIMA KASIH

Reply

admin December 8, 2015 at 10:00 pm

tak payah tinggal no hp, isi permohonan dan tunggu maklumbalas ya!

Reply

mohammad jaidi bin ali rahman December 11, 2015 at 9:36 pm

Saya berminat jawatan kosong kastam, saya kelulusan spm.
Boleh saya di hubungi d nombor 0128646650

Reply

siti khalijah binti ismail December 17, 2015 at 11:33 pm

assallammualaikum saya ingin sngat mnjadi seorang polis dari kecil lagi
Tlong la bantu saya. .harap tuan dapat tolong saya ni no saya 0195942179

Reply

nany December 25, 2015 at 4:19 pm

assalam. temuduga pdrm di kuantan di buat dimana? ipk atau ipd? terima kasih

Reply

Azrul December 25, 2015 at 10:52 pm

Assalam admin..nk tnye.bile keputusan interview dngn pegawai untk jwtan kostebal diumum?sbb sy dh lepas pemeriksaan fizikal dn ujian mit..terima kasih..

Reply

faizul bin katibin December 28, 2015 at 6:40 pm

saya mahu menjadi anggota polis kerana SAYA :
1.sangat berminat
2.cita-cita saya
3.mahu berjasa pada negara
4.menolong orang
5.membanteras jenayah
6.berani menghadapi apa-apa jenis cabaran
….tolong pertimbang kan dan berikan peluang….
..FAIZUL BIN KATIBIN..
umur 22 tahun

Reply

cavin January 2, 2016 at 11:51 am

Slm sejahtera..sy suda apply jwatan pdrm dri 2012 hingga la skrng ttpi masi belum ada panggilan..baru2 ni sy telah melepasi ujian fizikal dn mit..bila keputusan ini akn d ketahui??sy sgt brminat mnjdi anggota polis..sy ingin membantu keluarga sy dn ingin berkhidmat utk negara sy yg trcinta..hrap2 d pertimbangan krna sda 3thun sy apply jawatan ini..

Reply

Syuhada January 12, 2016 at 3:25 pm

hai cavin… for your info, result for interview already keluar on dec 2015. please check at portal..

Reply

Franklyn Goh January 26, 2016 at 9:16 pm

Salam sejahtera kepada Tuan Puan..Sejak dari kecil saya sangat berminat ingin menjadi anggota Polis.Sebab saya ingin berjasa kepada negara.Kelayakan saya hanya UPSR dan SPM belum keluar keputusan.Saya mohon kepada tuan puan agar mempertimbangkan permohonan saya ini..Saya ingin sekali jawatan ini sebab saya ingin menolong ibu saya menyara adik saya yang masih sekolah..Ibu saya seorang ibu tunggal..Kalau Tuan Puan berminat sila hubungi saya di talian ini:
0145767370
idd wechat:franklyn98
Fb:Franklyn Goh

Reply

siti January 28, 2016 at 10:10 am

kalau math tak lulus boleh mohon pdrm tak

Reply

siti January 28, 2016 at 10:34 am

kalau math gagal boleh pohon pdrm tak.

Reply

zulkifli January 28, 2016 at 9:38 pm

skm boleh guna x?

Reply

ina January 29, 2016 at 4:34 pm

nak tanya , kalau belum dapat result SPM , boleh tak pakai result PMR ?

Reply

siti nabilah binti yahya February 1, 2016 at 1:04 am

Saya nabila sri jb,,, sy ade sijil PLKN ,,

Reply

hazwani February 17, 2016 at 10:43 am

Assalam.. Untuk pngambilan konstabel.. Jika dah slesai buat ujian fizikal dan komputer, perlu tggu result keluar kan? Blh sy tau brpa tempoh masa utk tggu? Dan apa langkah seterusnya. Jika boleh, serta kan link utk check result tersebut.. Untuk makluman, temuduga dah pergi pd hujung thn 2015. Krjsama pihak tuan / puan sy dahulukan dgn trima ksh☺

Reply

Khairul February 25, 2016 at 1:45 am

Slam admin
Boleh saya tahu ap yg dmksudkan dgn sjil penghrgaan krna ia dwjibkan bwa smasa tmuduga dgn pgwai nnti.
Setahu sya sjil penghargaan hnya perlu dibawa jika ada.

Reply

LAILA LODIN March 9, 2016 at 9:22 pm

SAYA BERMINAT UNTUK AHLI PDRM.SAYA BERMINAT UNTUK MENYERTAI MANA-MANA BAHAGIAN POLIS.JIKA ADA KEKOSONGAN TOLONG HUBUNGI SAYA 01129930839.

Reply

hajar March 18, 2016 at 1:37 pm

untuk konstabel sokongan perlu ujian mit jgk ke?

Reply

FAHMI March 31, 2016 at 12:44 am

Setelah memohon jawatan konstable di SPA bagaimana hendak tahu permohonan menepati kelayakan dan sedang dipertimbangkan.T.kasih

Reply

Izmy ng bin mohd ng June 11, 2016 at 11:07 pm

Sya umur sdh 19.kalau bhsan english gagal dpt ka .
Saint lulus bm lulus matt lulus dapat ka

Reply

arif September 5, 2016 at 6:09 pm

Assallammualikum tuan/puan,Encik/cik.Saya sejak dari kecil lagi sudah berminat untuk menyertai polis diraja malaysia, saya terlalu minat sehingga terpadang wajah anggota polis terbayang la saya ditempat tu.Saya sedar dengan kelulusan saya hanya sekadar layak mendapat spm,Saya tidak dapat memenuhi syarat-syarat yang PDRM telah tetapkan.sehingga sekarang cita-cita saya masih tak kesampaian.Saya memohon jika pihak PDRM dapat menilai balik orang-orang yang sebegini rupe yang betul-betul ingin berhidmat dengan sepenuh jiwa dalam pasukan PDRM..Justetu agar pihak PDRM dapat menilaikan balik apa yang saya sampaikan. saya mengharap pihak pihak PDRM dapat memberi ruang kepada saya untuk menyertai anggota PDRM.Hanya dengan sekali lagi peluang terakhir saya untuk meyertai PDRM dengan usia umur hampir 27 tahun,minat saya terhadap pasukan polis ni amat mendalam.
sekian…

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post:




...